Press ESC to close

Servers in beslag genomen tijdens ‘grootste’ internationale cybercriminaliteit

Dusver 33 Er zijn servers in verschillende Nederlandse dataparken in beslag genomen off-line als onderdeel van wat is ingesteld om de … te zijn grootste ooit internationale operatie tegen ransomware-cybercriminaliteit.

De servers zijn ongeveer een derde van het totaal in beslag genomen in de operatie tot nu toewerden gebruikt om te hosten programma’s waardoor afpersers overal ter wereld op bedrijfswebsites kunnen inbreken en deze voor losgeld kunnen vasthouden.

In totaal waren er 14 landen bij betrokken Operatie Eindspel vijf botnets of netwerken van computers die zijn geïnfecteerd met software die de hackers toegang gaf, neerhalen. De operatie werd gecoördineerd door Europese politiebureau Europol in Den Haag.

De Nederlandse politie schat dat de boeven zijn ontsnapt met €69 miljoen aan cryptocurrency van bedrijven en particulieren die dat wel deden vastgehouden worden om losgeld te vragen via de netwerken.

Operatie Endgame is nog niet voorbij En Er staan ​​nu meer botnets in de schijnwerpers, aldus de Nederlandse politie.

Vier mensen hebben dat gedaan dusver gearresteerd En acht anderen toegevoegd op internationale most wanted-lijsten vanwege hun betrokkenheid bij ernstige cybercriminaliteitsactiviteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *