Press ESC to close

Stop jonge tieners met het gebruik van fatbikes, zeggen experts na de stijging van het aantal ongelukken

Verkeersveiligheidsexperts pleiten voor een minimumleeftijd waarbij jongeren kunnen gebruiken dikke fietsen – dikke elektrische fietsen met brede banden – na een toename van het aantal ongevallen.

Dat heeft veiligheidsactiegroep VeiligheidNL verteld omroep NOS er zou een minimumleeftijd van 16 jaar moeten zijn om de fietsen te gebruiken, nadat artsen een “zorgwekkende” stijging hadden gemeld in het aantal ongevallen waarbij jonge tieners betrokken waren die de tweewielers gebruikten.

In 2022 slechts zeven dikke fiets Het aantal passagiers belandde op de spoedeisende hulp van ziekenhuizen, maar vorig jaar was dat aantal gestegen naar 59. In de eerste vier maanden van dit jaar waren er 33 ziekenhuisopnames, een trend die, als deze zich voortzet, het totaal voor het hele jaar op ongeveer 100 zou brengen.

De cijfers geven alleen ongevallen weer waarbij de berijder zelf gewond raakte, niet de ongevallen waarbij dikke fietsen andere voertuigen of voetgangers raken En zijn gebaseerd op informatie van 14 van de 83 SEH-afdelingen in Nederland.

Fietsersbond Fietsersbond vindt dat winkeliers en ouders hun verantwoordelijkheid moeten nemen voor het probleem. “Het zou goed zijn als ouders zich zouden realiseren dat hun kinderen niet verzekerd zijn bij een ongeval”, zegt woordvoerster Esther van Garderen tegen de omroeporganisatie.

De bond wil een minimumleeftijd van 12 jaar, maar volgens VeiligheidNL moet de grens op 16 jaar liggen. “Als we het over deze snelheden hebben, moet je van 16 jaar de minimumleeftijd maken”, aldus de vakbond. organisatie gezegd. “Kinderen kunnen op die leeftijd een brommer hebben, je bent risicobewuster en je kunt beter inschatten wat je doet.”

David Baden, van de spoedeisende hulp artsen verenigingzegt dat er een grote campagne moet komen om gebruikers een helm te laten dragen, en wijst erop dat slechts 8% van de mensen met een e-bike dat doet.

Verplichte helmen zijn een lastige kwestie, zei hij. “Wij weten hoe Nederlanders zijn. We zullen ons des te meer tegen het idee verzetten als wat jij doet Echt Het is de bedoeling dat het dragen van een helm bij het gebruik van een gemotoriseerde tweewieler een gewoonte wordt.”

Onderzoek door verzekeringsvergelijkingswebsite Onafhankelijk Uit het eerder deze week gepubliceerde rapport blijkt dat drie op de vier mensen het verstandig vinden om een ​​helm te dragen tijdens het rijden op een e-bike en dat één op de drie vindt dat een helm verplicht zou moeten zijn.

Ondanks de steun voor de hoofddeksels is 82% van de mensen in de Onafhankelijk Uit opiniepeilingen blijkt dat ze er geen dragen en ook niet van plan zijn dat te doen.

Vorig jaar kwamen in Nederland 684 mensen om het leven bij een verkeersongeval, 61 minder dan in 2022. Maar fietsers waren verantwoordelijk voor de grootste groep voor het vierde jaar op rij en in 40% van de gevallen gebruikten ze een e-bike, zo meldde het CBS in april. Ongeveer 40% van hen was ouder dan 75 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *