Press ESC to close

Storm veroorzaakt plotselinge overstromingen en laat bomen omvallen, maar er vallen geen gewonden

De stormen van dinsdagmiddag veroorzaakten relatief weinig schade, aangezien zware regen, hagel en windsnelheden tot 97 kilometer per uur over het land trokken.

Door meteorologisch bureau KNMI opgewaardeerd van code geel naar code oranje hebben zware windstoten bomen in Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland doen omvallen en plaatselijke overstromingen veroorzaakt.

In Nederland zijn er geen meldingen van gewonden, maar in België overleed in Ukkel, vlakbij Brussel, een baby van twee maanden toen een tak op zijn kop viel.

Op veel plaatsen zijn diensten hard aan het werk geweest om wegen vrij te maken die geblokkeerd waren door omgevallen bomen en puin. Tunnels en viaducten kwamen onder water te staan, terwijl in Amsterdam West de riolering de hoeveelheid water niet meer aankon, waardoor meerdere straten onder water kwamen te staan.

In de zuidelijke delen van Noord-Brabant viel tot 50 mm regen, terwijl in Amsterdam 40 mm regen werd geregistreerd. De meeste oproepen aan de brandweer hadden betrekking op plaatselijke overstromingen.

Vluchten vanaf de luchthaven Schiphol werden geschrapt, terwijl treinvervoerder NS uit voorzorg het aanbod op de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Breda beperkte.

In het Brabantse Drunen veroorzaakte bliksem een ​​brand in een witloofteeltbedrijf.

Op sommige plaatsen deed zich een zeldzame supercel voor, een storm die een stroom van opstijgende lucht voedt die gekanteld en gedraaid wordt. “Dat gebeurt alleen tijdens de hevigste stormen”, zegt NOS-weerman Peter Kuipers Munneke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *