Press ESC to close

Swiftonomics komt naar Amsterdam: zanger geeft ‘boost van €25 miljoen’

De regio Amsterdam verwacht dankzij de drie concerten van Taylor Swift deze week een economische impuls van 25 tot 30 miljoen euro, meldt het Parool.

Walther Ploos van Amstel, van de Hogeschool van Amsterdam, schat de winst van Swiftonomics op een enorm bedrag voor de regio.

“Een beperkt deel hiervan is inkomsten uit kaartjes”, zei hij naar verluidt. “Mensen hebben gemiddeld €125,- of €150,- betaald en buitenlandse fans geven nog eens €250,- uit voor een hotel in Amsterdam, eten en vervoer. Voor Nederlandse fans heb je het naast het toegangsticket over transportkosten en versnaperingen, die oplopen tot tientallen euro’s per stuk.”

Economen van de Rabobank die de impact van popsterren op de economie hebben onderzocht, denken dat er zeker sprake is van impact op de horeca. “Maar de vraag is of dit een tijdelijk prijseffect is of een duurzaam effect op de volumes oplevert”, zegt econoom Hugo Erken tegen het Parool.

De gemeente Amsterdam zei eerder deze week dat er 55.000 fans werden verwacht voor concerten van 4 tot 6 juli, en had maatregelen genomen om met de drukte om te gaan.

De drie concerten van Swift in de Johan Cruijff Arena kregen al vijfsterrenrecensies. Volgens het AD was haar openingsavond donderdag “bijna perfectie”.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *