Press ESC to close

Treinen stoppen uit protest tegen de toename van aanvallen op spoorwegpersoneel

Alle treinen in Nederland staan ​​zaterdagnacht drie minuten stil uit protest tegen aanvallen op kaartverzamelaars en ander NS-personeel.

De actie, die om 22.30 uur gepland staat, is een initiatief van de NS en de spoorwegvakbonden, naar aanleiding van een ernstig incident afgelopen weekend waarbij een vrouwelijke kaartjesverzamelaar van een trap werd geduwd, geschopt en geslagen. Ook werd een bestuurder aangevallen, aldus vakbond VVMC.

Een minderjarige is gearresteerd vanwege zijn betrokkenheid bij de aanval. Hij zou deel uitmaken van een groep jongeren die amok maakten in de trein tussen Delft en station Hollands Spoor in Den Haag.

Het incident is de laatste in een reeks aanvallen op NS-personeel. Vorig jaar werden ongeveer 1.042 incidenten gemeld, een stijging van 8% vergeleken met het jaar ervoor en het derde jaar waarin de cijfers stegen.

“Het gaat niet om een ​​woordenwisseling van boze woorden, maar om bedreigingen, spugen en slaan”, zegt een NS-woordvoerder.

NS-topman Wouter Koolmees zei dat hij wil dat beveiligingspersoneel meer bevoegdheden krijgt om toegang te krijgen tot politie- en nationale systemen om de identiteit van mensen te controleren.

“We hebben bijna geen maatregelen meer die we kunnen nemen. Wij hebben hulp nodig van de overheid. Dit kan niet langer worden getolereerd”, aldus Koolmees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *