Press ESC to close

Vijf arrestaties tijdens een stilte van twee minuten, allen inmiddels vrijgelaten

Alle vijf mensen die zaterdag zijn gearresteerd in verband met de twee minuten stilte op de Dam in Amsterdam, zijn vrijgelaten.

Vier mensen werden opgepakt tijdens de Dodenherdenkingsceremonie in de centrum van de hoofdstad, terwijl eerder op de dag een 41-jarige man werd gearresteerd.

Kort voor 20.00 uur werd een 53-jarige man gearresteerd. Vermoedelijk was hij van plan een spandoek uit te rollen. Twee anderen, met de Oegandese nationaliteit, werden korte tijd later gearresteerd. Ze maakten deel uit van een groep die de aandacht probeerde te vestigen op de huidige situatie Oeganda, en had vorig jaar ook gedemonstreerd.

De politie heeft kort na de stilte ook een 24-jarige man uit Nijmegen aangehouden. Ze waren getipt dat hij op sociale media zei dat hij van plan was problemen te veroorzaken.

Voorafgaand aan de ceremonie was er strenge beveiliging op de Dam, uit angst dat demonstranten zouden proberen de ceremonie te verstoren. Iedereen die aanwezig was, werd gefouilleerd en moest vooraf een plaats reserveren.

De meeste van de 10.000 mensen die hadden gereserveerd kwamen echter niet opdagen, waardoor er slechts 4.400 mensen, inclusief genodigden, overbleven om getuige te zijn van de kranslegging en de twee minuten stilte in acht te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *