Press ESC to close

Vlaardings pleegmeisje buiten gevaar terwijl de vragen rijzen

Het 10-jarige meisje dat met levensbedreigende verwondingen in het ziekenhuis werd opgenomen nadat ze naar verluidt door haar pleegouders was geslagen, is buiten gevaar, zei de sociale werkgroep die verantwoordelijk is voor haar welzijn dinsdag.

Desondanks is haar toestand nog steeds ernstig en zal ze intensieve medische zorg nodig blijven hebben, aldus jeugdzorgorganisatie William Schrikker.

“We willen iedereen die niet direct betrokken is bij haar welzijn vragen om haar en haar familie met rust te laten”, aldus het agentschap in een verklaring. “Op deze manier kan alle aandacht uitgaan naar haar herstel.”

De pleegouders van het meisje, genaamd John en Daisy, werden vorige week nog eens zestien dagen in hechtenis genomen in verband met het onderzoek. Zij worden verdacht van poging tot moord.

Vorige week bleek dat de buren, de meisjesschool en het meisje zelf aan de bel hadden getrokken over haar behandeling, maar dat ze bij het echtpaar was achtergelaten. De inspecteurs van het ministerie van Volksgezondheid onderzoeken nu wat er mis is gegaan.

Bronnen vertelden aan de Telegraaf dat er afgelopen zomer ook vragen gerezen waren over de geschiktheid van het stel om pleegkinderen groot te brengen, toen bleek dat ze zichzelf als swingers adverteerden op sekswebsites en aanboden anderen bij hen thuis te ontmoeten.

In december omschreef de Raad voor de Kinderbescherming de 37-jarige pleegouders als “liefdevol en zorgzaam”, ook al hadden sommige functionarissen twijfels geuit over hun geschiktheid.

Het bureau William Schrikker was van plan haar naar een nieuw huis te verhuizen, maar stemde ermee in de plaatsing bij het Vlaardingse echtpaar voort te zetten, op voorwaarde dat er stappen werden ondernomen om hun pedagogische vaardigheden te verbeteren, zo blijkt uit gerechtelijke documenten in handen van De Gelderlander.

Maar ze verzuimden herhaaldelijk afspraken of cursussen bij te wonen, aldus de krant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *