Press ESC to close

Voetbalrelschoppers bij Twente-wedstrijd riskeren een celstraf van vier maanden

Aanklagers hebben celstraffen tot vier en een halve maand geëist tegen een groep van twintig mensen die deelnamen aan rellen tijdens een Europese voetbalwedstrijd tussen Twente Enschede en de Zweedse club Hammarby IF.

De verdachten, tussen de 19 en 43 jaar oud, gaven allen toe dat ze de wedstrijd in stadion De Grolsch Veste op 27 juli hadden verstoord nadat ze waren geïdentificeerd op camerabeelden.

Verschillende relschoppers beweerden dat ze waren meegesleept in het geweld en niet naar de wedstrijd waren gegaan met de bedoeling problemen te veroorzaken. ‘Ik was op zoek naar spanning en dacht: ik ga gewoon de kudde volgen’, zei iemand.

Maar de magistraat van de rechtbank Almelo wees erop dat ze vrijwel allemaal hadden geprobeerd hun gezicht te verbergen voor de camera’s. “Het enige dat ik kan zien zijn kappen, sjaals, hoeden, zwarte verhullende kleding en zelfs handschoenen”, zei hij.

Een andere man zei dat de menigte boos was geworden toen bezoekende supporters tijdens de minuut stilte voor de wedstrijd joelden en floten.

Morgen moeten nog eens vijf relschoppers voor de rechter verschijnen. Alle 25 zijn door FC Twente uit het stadion verbannen en de aanklagers hebben de rechtbank gevraagd het verbod met vijf jaar te verlengen tot het gebied rondom het stadion.

De aanklager zei dat een gevangenisstraf nodig was om een ​​signaal af te geven dat voetbalvandalisme niet getolereerd zou worden. “Kinderen moeten naar voetbal kunnen gaan zonder last te hebben van dronken voetbalhooligans. Er geldt een nultolerantiebeleid ten aanzien van voetbalrellen, maar de hooligans leren er niet van.”

De verdachten worden op dinsdag 16 juli veroordeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *