Press ESC to close

Weerswaarschuwingen voor hevige regen en hagel tot en met woensdag

Maandagmiddag zijn voor bijna het hele land gele weerwaarschuwingen afgegeven, omdat voorspellers waarschuwen voor zware regen- en onweersbuien.

Het meteorologisch instituut KNMI zei dat er op sommige plaatsen tot 40 mm regen en hagel kan vallen, wat overeenkomt met de helft van de gemiddelde neerslag in mei.

Vanaf 14.00 uur geldt geel waarschuwingssignaal voor alle provincies behalve Zeeland en Overijssel. Het wisselvallige weer zal tot en met woensdag aanhouden.

De temperatuur zal maandag in het zuiden oplopen tot 22 graden Celsius, dinsdag stijgen tot 25 graden Celsius en woensdag weer dalen tot rond de 20 graden Celsius als er een drogere periode aanbreekt.

Zondag werden de treinen tussen Emmen en Nieuw-Amsterdam stilgelegd nadat een boom door de bliksem was getroffen en op het spoor bij Emmen viel.

Ook een wisselstoring die het treinverkeer tussen Sittard en het Limburgse Susteren verstoorde, werd toegeschreven aan een blikseminslag.

De promotieplay-offwedstrijd tussen Dordrecht en Emmen werd vanwege kans op onweer een kwartier opgeschort, maar de spelers konden de wedstrijd uitspelen. Emmen won met 1-0 door een laat doelpunt en ging door naar de halve finales.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *