Press ESC to close

2,5 miljard euro bestemd voor Eindhovens talent, huisvesting, mobiliteit


De ministers hebben bevestigd dat er zo’n 2,5 miljard euro zal worden geïnvesteerd in het versterken van het investeringsklimaat in de regio Eindhoven.

Het nieuws over de investering lekte al eerder uit, maar minister van Economische Zaken Micky Adriaansens heeft nu gezegd dat 1,7 miljard euro van het geld afkomstig zal zijn van de centrale overheid en de rest uit de regio zelf.

De focus van de investering zal liggen op “het ontwikkelen van talent, infrastructuur en huisvesting”, aldus Adriaansens.

De bevestiging van de investering volgt op zorgen van chipmachinefabrikant ASML en andere technologiebedrijven in de regio over het ondernemingsklimaat, waaronder het besluit om de reikwijdte van de 30%-regeling voor sommige hoogopgeleide werknemers te verkleinen.

ASML, aldus Adriaansens, “is een van de belangrijkste bedrijven van het land. ASML is onze Messi en zo’n sterspeler krijgt iedereen mee.” Ook veel andere bedrijven zullen profiteren van de investering, aldus de minister, eraan toevoegend dat het een “zeer goede stap is in termen van het investeringsklimaat.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *