Press ESC to close

30% van de vluchten op Schiphol heeft ‘geen voordeel’ voor de Nederlandse economie


Drie op de tien vluchten die opstijgen en landen op Schiphol dragen volgens nieuw onderzoek vrijwel niets bij aan de Nederlandse economie.

Onderzoekers ontdekten dat het economische voordeel van veel vluchten, met name van transfers, teniet wordt gedaan door de schade aan de volksgezondheid en het milieu door factoren als geluidsoverlast en de uitstoot van stikstofoxide.

Het onderzoek, uitgevoerd in opdracht van milieulobbyorganisatie Natuur & Milieu, komt op een moment dat de overheid het aantal vluchten op de hubluchthaven met 10% wil terugbrengen tot ruim 450.000 per jaar.

Het aftredende kabinet heeft zijn plannen ter goedkeuring voorgelegd aan de Europese Commissie, maar krijgt te maken met een terugslag van zowel de binnenlandse luchtvaartindustrie als luchtvaartmaatschappijen in andere landen, zoals de VS, die dreigen met vergeldingsmaatregelen als hun landingsslots op Schiphol worden weggenomen. .

Onderzoeker Paul Peeters van Breda University of Applied Sciences zegt dat de betekenis van Schiphol voor de Nederlandse economie overdreven is en gebaseerd is op achterhaalde prognoses.

“De overheid begon haar beleid om Schiphol te laten groeien toen de luchthaven een stuk kleiner was”, zegt hij tegen NOS Radio 1. “Als je blijft groeien, leveren extra vluchten steeds kleinere voordelen op. Dat is de situatie waarin we ons nu bevinden.

“Tegelijkertijd ligt Schiphol in een zeer dichtbevolkt gebied en hebben veel mensen er last van.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *