Press ESC to close

Booking.com valt onder de Europese tech-poortwachterswetgeving


De in Amsterdam gevestigde hotelboekingswebsite Booking.com zal vallen onder de Europese technologiewetgeving die is ontwikkeld om toezicht te houden op bedrijven die naar verluidt een poortwachtersfunctieheeft de Europese Commissie bevestigd.

De Digital Marketing Act of DMA is van toepassing op bedrijven als zij een zogenoemde core platformdienst exploiteren, zoals een zoekmachine of app store, maandelijks 45 miljoen actieve klanten hebben eindgebruikerseen “significante impact op de markt” en een stabiele marktpositie hebben.

Boeking, aldus de commissie, “vormt een belangrijke toegangspoort tussen bedrijven en consumenten. De aanwijzing als gateway-bedrijf betekent dat “vakantiegangers zullen gaan profiteren van meer keuze en dat hotels meer zakelijke kansen zullen krijgen”, aldus Europees concurrentiechef Margrethe Vestager.

Deze stap betekent dat Booking.com nu zes maanden de tijd heeft om aan de verplichtingen te voldoen vereisten in de DMA waaronder “het bieden van meer keuze en vrijheid aan eindgebruikers en eerlijke toegang voor zakelijke gebruikers.”

In maart werden Alphabet, Amazon, Apple, ByteDance, Meta en Microsoft, samen met 22 operationele eenheden, geacht een poortwachtersfunctie te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *