Press ESC to close

Booking.com wordt geconfronteerd met een nieuw onderzoek naar beweringen dat het klanten heeft misleid


Vakantiereserveringswebsites Booking.com en agoda.com zullen door de consumententoezichthouder ACM worden onderzocht wegens het vermeend misleiden van klanten over kosten en kortingen.

De Consumentenbond zegt dat Booking.com toeristenbelasting en toeslagen heeft weggelaten uit de geadverteerde prijzen en ten onrechte heeft beweerd dat hotelkamers bijna uitverkocht waren.

“Dit zijn bewuste trucjes om consumenten het gevoel te geven dat ze een goede deal hebben gevonden en snel moeten beslissen”, zegt Sandra Molenaar van de Consumentenbond tegen de NOS.

“Zo beweerden ze op een willekeurige dinsdag dat 84% van alle accommodaties in Nunspeet volgeboekt was.”

Booking.com kreeg vier jaar geleden een berisping van de Europese Commissie en nationale toezichthouders, waaronder de ACM, vanwege het gebruik van manipulatieve praktijken en valse kortingen om klanten te lokken.

De ACM zei dat zij de laatste claims van de Consumentenbond zou onderzoeken en boetes zou kunnen opleggen als zij besluit dat Booking.com de rollen heeft geschonden. “Wij zien dit als een ernstige indicatie en zullen er kritisch naar kijken”, aldus een woordvoerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *