Press ESC to close

Co-piloten Nederlandse koning vliegen naar de VS voor vierdaags werkbezoek


Koning Willem-Alexander en koningin Máxima arriveerde zondagavond in Atlanta in de VS voor een vierdaags bezoek, waarbij de koning op tenminste een deel van de vlucht als copiloot optrad.

De koning heeft een piloot licentie en fungeert regelmatig als een gastpiloot op vluchten voor KLM Cityhopper om zijn vlieguren aan te houden.

Het vierdaagse bezoek, dat Atlanta, Savannah, Albany en New York aandoet, begint officieel op maandagochtend lokale tijd.

Het echtpaar bezoekt de beroemde Patchwerk Recording Studios in Atlanta, waar Outkast en Beyoncé hebben gewerkt, het graf van Martin Luther King, een tentoonstelling van Nederlandse kunstenaars En de New York buurt van East Flatbush, volgens de officiële route.

Het koninklijke bezoek maakt deel uit van een formele handelsmissie naar Georgië en New York, waar onder meer minister van Infrastructuurzaken Mark Harbers en minister van Handel Liesje Schreinemacher bij aanwezig zijn.

“De Verenigde Staten zijn voor Nederland de belangrijkste niet-Europese partner op het gebied van economische banden en veiligheid en nauwe relaties zijn essentieel voor het behoud van de Nederlandse welvaart”, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *