Press ESC to close

Dakloze man die €2.000 inleverde, heeft GoFundMe-succes


Liefhebbers hebben ruim €33.000 ingezameld voor een dakloze man die een gevonden portemonnee met daarin €2.000 aan de politie had ingeleverd.

Hadjer Al-Ali kreeg van de politie een onderscheiding voor zijn eerlijkheid, waarmee hij de krantenkoppen haalde en een stortvloed aan hulpaanbiedingen teweegbracht. Vervolgens zette hij een GoFundMe-account op waar mensen geld konden doneren nadat zijn nieuwe supporters daartoe hadden aangespoord.

“Ik heb altijd geprobeerd mijn leven op een correcte manier te leven”, zegt hij tegen RTL Nieuws. “Ik vertel altijd de waarheid en probeer eerlijk te zijn… dit is voor mij een teken, een beloning en het betekent veel.”

Al-Ali heeft momenteel geen huis en verdient geld om voedsel te kopen door blikjes en flessen in te zamelen voor de statiegelden. ‘En als ik veel verdien, geef ik het aan andere daklozen’, zei hij.

Zijn nieuwe Instagram-account, met slechts drie posts, heeft al bijna 6.000 volgers.

Hij is van plan het geld te gebruiken om een ​​huis te huren en zijn leven weer op de rails te krijgen. ‘Dit gaat mijn leven ten goede veranderen’, zei hij. “Ik kan weer investeren in de toekomst.”

Als de € 2.000 na een jaar nog niet is opgeëist, kan hij ook op dat geld rekenen als bonus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *