Press ESC to close

‘Er worden 40.000 nieuwe woningen te dicht bij uitvalswegen gebouwd’


Bijna 40.000 nieuwe woningen in Nederland worden dichter bij snelwegen gebouwd dan door experts wordt aanbevolen en dat zou een bedreiging kunnen vormen voor de gezondheid van huurders, blijkt uit dataonderzoek van onderzoeksplatform Investico.

Investico heeft gekeken naar 204 projecten die de komende elf jaar door het hele land zullen worden gebouwd. De plannen zijn al goedgekeurd door de lokale autoriteiten, ook al zijn ze niet in overeenstemming met de aanbevelingen van de gezondheidsraad.

De GGD zegt dat woningen niet dichter dan 150 gebouwd mogen worden meter naar een snelweg, 50 meter van een drukke regionale weg En 25 meter van een drukke stadsstraat. Het is bekend dat luchtvervuiling geassocieerd met autorijden astma veroorzaakt en het risico op het ontwikkelen van hart- en longziekten vergroot En hartziekte en diabetes.

In de plannen zijn appartementen speciaal ontworpen voor oudere bewoners, die extra kwetsbaar zijn voor vervuilde lucht.

Tweederde van de nieuwe woningen bestaat uit huur. Volgens hoogleraar Edwin Buitelaar van de Universiteit Utrecht komt dit doordat de locatie niet langer een belangrijk onderdeel is bij het bepalen van de huurprijzen voor huurgecontroleerde woningen.

“Locatie heeft minder invloed op de ligging van sociale huurwoningen en vrijesectorhuurwoningen dan op koopwoningen”, zegt hij tegen nieuwswebsite Nu.nl.

Vorig jaar ontdekten onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam dat huurders van nieuwe woningen in particulier bezit zijn doen het slechter dan huiseigenaren als het om hun leefomgeving gaat.

Concreet worden mensen die in particuliere huurwoningen wonen die na 2010 zijn gebouwd, geconfronteerd met hogere niveaus van stikstofdioxide en meer lawaai dan hun tegenhangers die hun huizen tien jaar eerder hebben gebouwd, zo ontdekten de onderzoekers.

“Huurwoningen worden gebouwd op luidruchtiger en meer luchtvervuilde plekken vergeleken met begin jaren 2000, vóór de economische crisis”, zei Wouter van Gent van de UvA destijds. “En wij weten waarom. Recente particuliere huurwoningen worden gebouwd in en rond de stad:Schiphol, het havengebied, langs de ringweg A10. Ze worden zelfs ‘Ring Zone-ontwikkelingen’ genoemd.

Omgebouwde kantoren

Vorige week publiceerde vastgoedadviesgroep Colliers een rapport met suggesties ongeveer 60.000 woningen zou kunnen worden gecreëerd in overtollige kantoren dichtbij de Nederlandse snelwegen.

“Woning dichtbij snelwegen is niet gebruikelijk, maar projecten als De Burgemeester aan de A9 bij Amstelveen laten zien dat het wel kan”, zegt Colliers-woordvoerster Madeline Buijs. Het voormalige KPMG-kantoor is omgebouwd tot een wooncomplex met 300 appartementen. “In deze tijden van woningtekort is het de hoogste tijd om van deze optie werk te gaan maken”, zei ze.

Het voordeel van bouwen dichtbij snelwegen is dat de meeste infrastructuur al aanwezig is, zegt ze. “Bovendien zullen de bouwwerkzaamheden sneller zijn dan nieuwbouw op het platteland, en ook goedkoper.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *