Press ESC to close

Essent gaat vanaf juli overtollige stroom in rekening brengen bij eigenaren van zonnepanelen


Essent is de nieuwste energieleverancier geworden die eigenaren van zonnepanelen kosten in rekening brengt voor het terugleveren van overtollige stroom aan het net.

Het bedrijf zal vanaf 1 juni 11,5 cent per kilowatt elektriciteit in rekening brengen. Het bedrijf zei dat de invoering van deze heffing één van de redenen was dat het zijn variabele tarief vanaf juli met 35% kon verlagen naar 26,5 cent/KwH.

Eneco zei eerder deze maand dezelfde heffing in rekening te brengen voor overtollige elektriciteit, terwijl Vattenfall ook plannen heeft om heffingen in te voeren, maar zijn tarieven nog niet heeft gepubliceerd.

Boudewijn den Herder, Chief Commercial Officer van Essent, zegt dat de maatregel betekent dat klanten zonder zonnepanelen hun rekeningen voor een gemiddeld huishouden met € 250,- per jaar zullen zien dalen.

Het bedrijf zei ook dat eigenaren van zonnepanelen nog steeds gemiddeld €600 per jaar op hun factuur zouden besparen zodra de kosten voor de installatie ervan zijn terugbetaald, wat normaal gesproken acht jaar duurt.

Essent zegt contact op te nemen met klanten met zonnepanelen om andere kostenbesparende opties te bespreken.

“Wij herkennen de zorgen van eigenaren van zonnepanelen en hebben gekeken hoe we hen nog meer kunnen helpen”, aldus Den Herder.

“Eén van de initiatieven is dat Essent een duurzaamheidsfonds beschikbaar stelt. Voor sommigen zal dat de vorm krijgen van een korting op een warmtepomp, anderen kunnen meedoen aan een proef met een huishoudbatterij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *