Press ESC to close

Gebrek aan concurrentie heeft gevolgen voor de spaarrente van Nederlandse banken: waakhond


De rentetarieven die Nederlandse banken bieden op spaargeld zijn te laag, en dat komt deels door het gebrek aan concurrentie, concurrentiewaakhond Dat meldt ACM dinsdag.

De meeste Nederlandse spaarders zitten bij ABN Amro, ING En De Rabobank en weinig consumenten zetten hun spaargeld over naar andere banken die hogere tarieven bieden, zo blijkt uit onderzoek van de ACM. Als gevolg hiervan ervaren de grote banken “onvoldoende concurrentiedruk om hun spaarrente te verhogen”.

Hoewel het agentschap zegt geen aanwijzingen te hebben gevonden voor illegale overeenkomsten tussen de grote banken om de rente laag te houden, “is het aannemelijk dat er sprake kan zijn van ‘stilzwijgende coördinatie’ tussen de grote banken”.

Dit betekent volgens de ACM dat banken elkaars rentetarieven in de gaten houden en elkaars bewegingen nauwlettend volgen in plaats van met elkaar te concurreren. De praktijk is niet illegaal, maar het effect is vergelijkbaar met dat van een kartel en schaadt daarmee consumenten, aldus de ACM. “Consumenten krijgen een lagere rente dan ze zouden krijgen in een concurrerende markt.”

Volgens vergelijkingswebsite Spaarrente.nlDe beste rente die momenteel in Nederland wordt aangeboden is 4% op een spaarrekening Iers bank Trade Republic, gevolgd door 3,65% van de Spaanse Openbank.

De Rabobank is de eerste van de drie grote Nederlandse banken op de lijst, op plaats 31, met een rentepercentage van 2%. De beste tarieven die ABN Amro en ING bieden zijn 1,5%.

“Uit de resultaten van ons onderzoek blijkt dat de concurrentie op de Nederlandse spaarmarkt momenteel niet goed functioneert”, zegt ACM-voorzitter Martijn Snoep.

De ACM heeft verschillende suggesties gedaan hoe het voor mensen makkelijker gemaakt kan worden om van bank te veranderen, en zo de concurrentie op de spaarmarkt te vergroten.

Hoewel de meeste mensen tevreden zijn met hun huidige bank, is een grote groep zich niet bewust van de beschikbaarheid van andere spaarproducten met hogere tarieven. Daarnaast kiest een groot deel van de consumenten het liefst bij een Nederlandse bank en heeft daar weinig vertrouwen in buitenlands activiteiten. Ook de complexiteit van het wisselen van spaarproducten en de koppeling tussen spaar- en betaalrekeningen vormen een probleem.

Transparantie

De ACM zegt dat de banken transparanter moeten informeren en actuele spaarproducten op een begrijpelijke manier moeten presenteren, aan de hand van duidelijke voorbeelden. Sommige banken staan ​​consumenten alleen toe een spaarrekening te openen in combinatie met een betaalrekening. Deze praktijk zou verboden moeten worden, stelt de ACM.

Er staat ook dat de overheid een verplichte overstapservice, waardoor het voor consumenten makkelijker wordt om naar een andere bank over te stappen.

Het ministerie van Financiën heeft de ACM gevraagd onderzoek te doen naar de Nederlandse spaarmarkt vanwege de zorgen dat de spaarrente in Nederland achterblijft bij de rente van de Europese Centrale Bank.

Dit voorlopig rapport ligt nu ter consultatie en zal dat ook blijven doen afgerond later dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *