Press ESC to close

Getir bevestigt dat het zich terugtrekt uit de Nederlandse markt


Snelle bezorgservice voor boodschappen Getir heeft bevestigd dat het zich terugtrekt uit de Nederlandse, Duitse en Britse markt en zich in plaats daarvan zal concentreren op zijn thuisgebied Turkije.

Door het besluit is het Duitse bedrijf Flink het enige snelle boodschappenbezorgbedrijf in Nederland. Gorillas, dat ook samenwerkte met supermarktketen Jumbo, werd in 2022 overgenomen door Getir en later dat jaar vertrok Zapp.

Snelle bezorgers, die beloofden boodschappen binnen 10 minuten te bezorgen, werden enorm populair tijdens de coronaviruspandemie, maar werden getroffen door toenemende beperkingen op de plaats waar ze hun distributiecentra konden plaatsen en door hevige concurrentie om bestellingen.

Afgelopen augustus sloot Getir vijf van zijn donkere winkels in Amsterdam en in zes Nederlandse steden vanwege een gebrek aan bestellingen.

Ook de Britse maaltijdbezorgservice Deliveroo, die ook boodschappen bezorgde, heeft zich teruggetrokken uit Nederland. Het was verwikkeld geraakt in een langdurige juridische strijd over de vraag of de medewerkers freelancers waren of als werknemers moesten worden behandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *