Press ESC to close

Huizenprijzen stijgen het meest in Utrecht, meer deals gesloten in Zeeland


Huizenkopers in Utrecht worden geconfronteerd met de hoogste prijsstijgingen van de vier grote steden, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. In Utrecht stegen de prijzen in de eerste drie maanden van het jaar met gemiddeld 8,8%, ruim vier keer zoveel als in Rotterdam.

In Amsterdam zijn de prijzen met 5,3% gestegen en in Den Haag met 2,5%, zo blijkt uit de laatste cijfers over voltooide deals.

Utrecht was de enige regio waar het aantal transacties daalde: een daling van 0,5%. In Zeeland daarentegen steeg het aantal verkopen over de eerste drie maanden van het jaar met 22,5%.

In maart zelf, de huizenprijzen stegen met gemiddeld 5,4% ten opzichte van een jaar geleden, aldus het CBS. Het bureau baseert haar cijfers op de definitieve verkopen die aan het Kadaster worden gerapporteerd en loopt enkele maanden achter op de cijfers van de NVM-makelaarsorganisatie.

De huizenprijzen zijn sinds juni vorig jaar gestegen, na ongeveer twaalf maanden te zijn gedaald doordat de rente steeg.

Ook het aantal verkopen is bijna 5% gestegen ten opzichte van een jaar geleden. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn 44.441 woningen officieel van eigenaar gewisseld, een stijging van bijna 10% ten opzichte van een jaar geleden, aldus het CBS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *