Press ESC to close

Meer miljoenenwoningen: de huizenmarkt is nog steeds uitdagend


Nederland telt meer miljoenenwoningen, maar zijn er nog kansen voor mensen die op de woningbouwladder beginnen? En wat gebeurt er op het rentefront? Hier vindt u een overzicht van het laatste woningnieuws.

Meer woningen van miljoenen euro’s

De huizenprijzen hebben een nieuw record bereikt en Nederland telt nu bijna 200.000 woningen met een waarde van ruim € 1 miljoen. Is er dus enige hoop voor mensen die een voet op de huizenladder willen krijgen?

Ja, al wordt het steeds uitdagender, zegt Kenneth Leenders, algemeen directeur van Expat Hypotheken. “Om te beginnen kosten huizen misschien meer, maar we verdienen ook meer”, wijst hij op de gemiddelde loonstijging van 6,1% vorig jaar.

“Ook wij wennen aan de nieuwe rentetarieven”, zegt hij. “Het betalen van 4-4,5% wordt als de norm gezien. Het shockeert niet meer. En hoewel de rentetarieven een beetje zullen veranderen, is het onwaarschijnlijk dat ze snel zullen dalen.”

Verhuuruitverkoop?

Maar hoe zit het met het tekort aan aanbod? Berichten dat verhuurders veel van hun kleinere woningen verkopen – wat hoop geeft aan starters – kunnen ook overdreven zijn, suggereert Kenneth.

“Dit zou al meer dan een jaar aan de gang moeten zijn, maar het gaat heel geleidelijk”, zegt hij. “Er zal geen plotselinge stijging van het aantal woningen op de markt komen – niet in de laatste plaats omdat verhuurders niet zullen verkopen als ze een zittende huurder hebben.”

“Dus ik zou zeggen: als je wilt kopen, wacht dan niet. Zorg ervoor dat u zich goed voorbereidt, zodat u klaar bent om te verhuizen als u de juiste plek vindt.”

Hoeveel kan ik lenen?

Wilt u weten hoeveel u kunt lenen? Expat Hypotheken heeft een online hypotheekberekening die u kunnen helpen bij het berekenen van uw maximale lening.

De zonnepanelenpuzzel

Kopers kunnen Eigenlijk meer lenen om hun woning te betalen als ze investeren in energiebesparende maatregelen zoals extra isolatie of zonnepanelen. Maar zijn ze, gegeven alle veranderingen die energiebedrijven en de overheid doorvoeren – het in rekening brengen van extra kosten, het veranderen van de regels voor het terugleveren van energie aan het elektriciteitsnet – nog wel financieel zinvol?

“Veel klanten vragen mij of het nog de moeite waard is om zonnepanelen te hebben, omdat de situatie extreem is verward momenteel”, zegt Kenneth. “De prijzen zijn flink gedaald en het komt erop neer dat het qua investeringen nog steeds de moeite waard is. Maar overleg dit goed met je energieleverancier.”

Stel uw vragen face-to-face

Expat Hypotheken verzorgt al jaren online webinars voor potentiële huizenkopers, maar nu is het team weer op pad om al uw vragen face-to-face te beantwoorden.

“We voelen ons allemaal zo op ons gemak bij het online werken, maar we begonnen de persoonlijke touch te missen”, zegt Kenneth. “Dus verhogen we het aantal offline evenementen en bijeenkomsten organiseren. Het is de beste manier om onze klanten te leren kennen. Het is veel gemakkelijker om persoonlijke dingen te bespreken als je dat wel bent Eigenlijk face-to-face ontmoeten.”

De volgende persoonlijke bijeenkomst vindt plaats op 12 juni in het Zandkasteel in Amsterdam en zal in het teken staan ​​van het kopen van een nieuwbouwwoning, en hoe deze te financieren.

Later in juni en in juli kunnen degenen onder u die in de regio Eindhoven willen kopen, twee persoonlijke bijeenkomsten bijwonen. Het team zal op 22 juni aanwezig zijn op het Discover India-evenement in Dynamo en op 4 juli op het High Tech Campus zomerevenement. alle evenementen hier.

Expat Hypotheken voert overigens ook a vennootschap programma voor werkgevers met een internationaal personeelsbestand – u kunt uw bedrijf dus altijd vragen om een ​​bijeenkomst te organiseren. Neem direct contact op met Kenneth om meer te weten te komen.

Nog vragen?

Heeft u vragen over het proces van het kopen van een woning in Nederland, dan kunt u dat altijd doen bekijk de veelgestelde vragen op de website Expat Hypotheken om te kijken of zij de antwoorden hebben. Neem gerust contact op – ze hebben een open chatlijn – als uw vraag er niet tussen staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *