Press ESC to close

Nederlanders kunnen tijdens de vakantie omgaan met extreem weer


Stijgende temperaturen, onweersbuien en overstromingen zorgen ervoor dat 38% van de Nederlanders hun zomervakantieplannen heroverweegt, blijkt uit nieuw onderzoek van het Nederlandse toeristenbureau NBTC.

Het bestuur vroeg 7.000 mensen in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, de VS en China naar hun vakantieplannen en in totaal zei 46% dat extreem weer hun bestemmingskeuze zou beïnvloeden.

Maar Nederlanders hielden, naast de Duitsers, het minst rekening met extreme weersomstandigheden. Ze hielden ook het minst rekening met de impact op het milieu bij het plannen van een vakantie: slechts 37% zei dat dit een probleem was, vergeleken met 44% van de Belgen en 45% van de Duitsers.

Iets meer dan de helft van degenen die zeiden dat het weer van invloed was, zou echter voor een andere bestemming kiezen, in plaats van de data waarop ze wilden reizen te wijzigen.

Hogere prijzen hebben er ook toe geleid dat ongeveer de helft van de ondervraagden hun vakantiegedrag heeft veranderd, voornamelijk door minder vakanties te nemen en te kiezen voor goedkopere accommodatie. Ongeveer 10% van de Nederlanders mijdt bijvoorbeeld het hoogseizoen vanwege de prijzen en 29% geeft aan kortere vakanties te nemen vanwege de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *