Press ESC to close

Olympische Spelen knippen vleugels van KLM terwijl Franse toeristen Parijs vermijden


Air France-KLM heeft een winstwaarschuwing afgegeven omdat van vakantiegangers wordt verwacht dat zij tijdens de Olympische Spelen van deze zomer niet vanuit Parijs zullen vliegen.

De Nederlands-Franse nationale luchtvaartmaatschappij verwacht tussen juni en augustus een verlies van €160 miljoen tot €180 miljoen, omdat Franse reizigers ervoor kiezen hun vakantie uit te stellen of uit andere steden te vertrekken, of beide.

“Internationale markten laten Parijs aanzienlijk mijden”, zei het bedrijf maandag in een persbericht.

“Het reizen tussen de stad en andere bestemmingen ligt ook onder het gebruikelijke juni-augustusgemiddelde, omdat inwoners van Frankrijk hun vakantie lijken uit te stellen tot na de Olympische Spelen of alternatieve reisplannen overwegen.”

De winstwaarschuwing heeft betrekking op Air France en dochteronderneming Transavia France, waaruit blijkt dat KLM niet verwacht dat haar Amsterdamse activiteiten ernstig zullen worden getroffen.

De Franse hoofdstad is van 26 juli tot en met 11 augustus gastheer van de Olympische Spelen. De Paralympische Spelen beginnen op 28 augustus, maar de luchtvaartmaatschappij verwacht niet dat dit gevolgen zal hebben voor de passagiersaantallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *