Press ESC to close

Online retailers beboet voor het aanbieden van valse kortingen in NL


De Consumentenautoriteit ACM heeft vijf webwinkels een boete opgelegd van in totaal €621.000,- omdat ze valse kortingen aanbieden en consumenten laten denken dat ze een betere deal krijgen.

De webwinkels boden meerdere producten aan met kortingen op misleidende ‘wasprijzen’, maar in werkelijkheid was de korting lager of werd er helemaal geen korting aangeboden, aldus de ACM.

“Prijs is een van de belangrijkste kenmerken waarop consumenten hun aankoopbeslissingen baseren”, zegt ACM-bestuurslid Cateautje Hijmans van den Bergh.

“Valse kortingen doen consumenten denken dat ze een interessante deal krijgen, terwijl dat niet het geval is. Consumenten moeten tegen deze praktijk worden beschermd en de boetes die we vandaag hebben opgelegd zijn een belangrijk signaal dat dit moet stoppen.”

De Nederlandse onlinewinkel Day Trayders kreeg een boete van € 163.000 en meubelretailer Leen Bakker € 130.000 voor het gebruik van valse kortingen, en geen van beide bedrijven heeft de praktijk nog toegegeven, aldus de ACM.

Drie anderen, die erkenden dat ze de consumentenwetgeving hadden overtreden, kregen lagere boetes.

Moderetailer G-star kreeg een boete van €110.000, een boete van €112.500 werd opgelegd aan de Deense meubelretailer JYSK en de online winkel van Tommy Hilfiger in Nederland kreeg een boete van €105.500.

Bedrijven die kortingen gebruiken, moeten volgens de wet de laagste ‘was-prijs’ hanteren in de 30 dagen vóór de korting. Een van de bedrijven die een boete kreeg, bood bijvoorbeeld een product aan dat “€ 699” kostte en “nu” € 629, maar in de 30 dagen vóór de verkoop bedroeg de werkelijke prijs € 539.

De komende tijd worden steeds meer bedrijven onderzocht, aldus de ACM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *