Press ESC to close

Plan Schiphol gaat ‘geluid verminderen en tegelijkertijd meer vluchten mogelijk maken’


De vertrekkende regering heeft een voorstel ingediend pakket aan maatregelen dat naar eigen zeggen de geluidsproblemen van omwonenden van Schiphol zal verminderen en tegelijkertijd het aantal vluchten zal vergroten.

Het voorstel, opgesteld door minister van Infrastructuur Mark Harbers, zal tussen de 460.000 en 470.000 starts en landingen per jaar mogelijk maken, wat minstens 7.500 meer is dan verwacht.

“Ik weet dat dit irritant zal zijn lokale bevolking, omdat ze veel lagere cijfers hebben gehoord”, zei Harbers. “Maar het aantal vluchten ligt nog steeds onder het maximaal toegestane en zal gecombineerd worden met maatregelen om de overlast terug te dringen.”

De maatregelen volgen op een uitspraak van de rechtbank waarin de Nederlandse staat een jaar de tijd kreeg om te voldoen aan de regels rond het terugdringen van de geluidsoverlast.

Stillere vliegtuigen

Vanaf november gaat KLM ’s nachts stillere vliegtuigen inzetten, zegt Harbers, maar geeft wel toe dat dat wel het geval is vrijwillig.

Bovendien zullen tussen 13.00 en 15.00 uur twee start- en landingsbanen die veel problemen veroorzaken, worden gesloten om de lokale bevolking even uit te rusten van het lawaai.

Volgend jaar verhoogt Schiphol de landingsgelden voor luidruchtige vliegtuigen en verbiedt het opstijgen en landen van de ergste overtreders, zoals de Boeing 747-400, tussen 23.00 uur en 07.00 uur. Ook het aantal nachtvluchten gaat met 5.000 omlaag naar 27.000, aldus Harbers.

Samen met de eerder genomen maatregelen moet het pakket de overlast voor de lokale bevolking overdag met 20% en ’s nachts met 15% terugdringen, zo blijkt uit berekeningen van het ministerie van Infrastructuur.

Ook overwegen de ministers een gedeeltelijk verbod op nachtvluchten vanaf 2026, maar daarover moet nog een besluit worden genomen.

Harbers zei in 2022 voor het eerst dat de vliegbewegingen op Schiphol teruggeschroefd moesten worden, nadat bleek dat de luchthavenautoriteiten jarenlang officiële limieten negeerden en het kabinet een oogje dichtknijpt voor het overmatige lawaai. Schiphol is 100% eigendom van het Rijk en de lokale overheden.

Er volgden verschillende rechtszaken en het kabinet stemde ermee in een ondergrens te stellen dan de momenteel toegestane 500.000 vliegbewegingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *