Press ESC to close

PostNL riskeert in België een boete van €24 miljoen vanwege onderaannemers


Het Belgische Openbaar Ministerie eist dat PostNL een boete van 24 miljoen euro betaalt omdat het niet goed omgaat met het personeel van onderaannemers, schrijft de Telegraaf donderdag. Hoewel ze officieel geen medewerkers van PostNL zijn, behandelde het bedrijf hen wel als zodanig en had het de meeste zeggenschap over de manier waarop ze werkten, zeggen de Belgische autoriteiten.

De zaak, die momenteel in Antwerpen wordt behandeld, draait om de units PostNL Cargo en PostNL Pakketten en het contract dat zij hadden afgesloten met 220 onderaannemers.

Beide eenheden, zegt de aanklager, hadden dat wel direct invloed op de werving van chauffeurs, ook al had dit aan de aannemers moeten liggen. Ook sprak PostNL rechtstreeks met de betrokkenen als er klachten waren over de dienstverlening, in plaats van met het tussenbedrijf.

PostNL heeft de beschuldigingen ontkend en zegt dat het zich aan de letter van de wet houdt en dat onderaannemers hun eigen bedrijven runnen en personeel aansturen.

De rechtszaak volgt op een televisiedocumentaire die dat beweerde Post NL België chauffeurs in dienst zonder te rijden licentiesminderjarigen die lange diensten werkten, en onder de toonbankbetalingen.

In Nederland wordt 70% van de bezorgdiensten van het bedrijf geleverd door onderaannemers en overheidsinspecteurs zeiden in 2020 dat negen op de tien bedrijven niet in overeenstemming met de wet opereerden.

Ook in Nederland kreeg het bedrijf in 2021 een boete van bijna €300.000,- omdat onderaannemers illegaal gebruiken werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *