Press ESC to close

Steeds meer huurders stappen naar de Huurcommissie vanwege hoge servicekosten


Steeds meer huurders vechten tegen de omvang van de servicekosten die zij bovenop hun huur moeten betalen, zo blijkt uit het jaarverslag van de Huurcommissie.

In totaal zijn er vorig jaar ruim 3.800 zaken gestart en dat is een stijging van 60% ten opzichte van 2022, aldus de Huurcommissie woensdag.

Als het om vonnissen gaat, winnen huurders in 90% van de zaken waarin een commerciële verhuurder betrokken is en in 58% van de gevallen waarin een woningcorporatie voor de rechter wordt gedaagd. Gemiddeld worden de servicekosten na tussenkomst van de Huurcommissie met € 660,- per jaar verlaagd.

Verhuurders mogen servicekosten in rekening brengen voor schoonmaak, elektriciteit in de gemeenschappelijke ruimtes, water, tuinonderhoud en conciërgediensten en worden geacht huurders uiterlijk 1 juli een verklaring met de hoogte van de vergoeding te sturen.

Ze mogen geen winst maken op de servicekosten, maar huurders kunnen wel een toeslag krijgen als hun verhuurder niet genoeg in rekening heeft gebracht.

Voor kleine particuliere verhuurders zijn de berekeningen complex, maar sommige ‘commerciële verhuurders gaan zo ver als ze kunnen om via de servicekosten hun inkomen te verhogen’, zegt tribunaalvoorzitter Jurriën Deckers in een interview in het jaarverslag.

Dit is vooral een probleem in grotere complexen met extra diensten zoals fitnesscentra en snel internet. Deze zijn niet inbegrepen in de servicekosten en dienen apart te worden betaald.

Afgelopen december zorgde een uitspraak van de Huurcommissie ervoor dat honderden mensen die in Change= appartementencomplexen in Amsterdam wonen of woonden ieder ruim € 1.400,- aan onrechtmatige servicekosten konden terugkrijgen van hun verhuurder.

Minister Hugo de Jonge is momenteel bezig met het actualiseren van de servicekostenregeling om meer duidelijkheid te geven aan huurders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *