Press ESC to close

Verminder het gebruik van flexibele contracten, zegt Brussel tegen de Nederlanders


Nederland moet prikkels verminderen die bedrijven aanmoedigen om gebruik te maken van flexibele of tijdelijke contracten, aldus de Europese Commissie in nieuwe aanbevelingen over het versterken van de Nederlandse economie.

Het aandeel van flexibele arbeid (zowel werknemers met een tijdelijk contract als zelfstandigen) op de arbeidsmarkt blijft hoog en dit heeft “vooral verstorende effecten aan de marges van de arbeidsmarkt” en kan “de ongelijkheid in kansen vergroten en de productiviteit beïnvloeden.” zei de commissie woensdag.

Hoewel een zekere mate van flexibiliteit op de arbeidsmarkt kan helpen de economie zelf flexibeler te maken en tegemoet te komen aan de eigen voorkeuren van werknemers, kan er ook een negatief effect zijn op zowel werknemers als de bredere economie, aldus de commissie.

“Deelname aan opleidingen en levenslang leren is bijvoorbeeld een uitdaging voor mensen met flexibele arbeidsovereenkomsten”, aldus de commissie. “Dit vermindert op zijn beurt de investeringen in vaardigheden en verzwakt de productiviteit.” Ook is het voor werkgevers goedkoper om personeel in dienst te nemen met een flexibel of freelance contract.

In Nederland zijn vooral de logistieke, landbouw- en vleesverwerkende industrie afhankelijk van grote aantallen mensen met korte contracten, vaak afkomstig uit het buitenland.

Het kabinet heeft maatregelen aangekondigd om de verschillen tussen vaste en flexibele arbeidscontracten aan te pakken, waaronder het afschaffen van nulurencontracten en oproepcontracten, hoewel de wetgeving nog niet is afgerond. Momenteel ligt het advies bij de Raad van State, die alle wetsvoorstellen beoordeelt.

Volgens het CBS telt de Nederlandse beroepsbevolking 2,7 miljoen mensen met een flexibel contract en 1,2 miljoen mensen die als freelancer werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *