Press ESC to close

Activisten vallen zangeres Lenny Kuhr (74) lastig vanwege links naar Israël


Pro-Palestijnse activisten hebben gedreigd opnieuw concerten van de Eindhovense zangeres Lenny Kuhr te verstoren, na problemen bij een optreden in Waalwijk dit weekend.

Kuhr, waarmee hij het Eurovisie Songfestival won De Troubadour in 1969, werd lastiggevallen door een kleine groep demonstranten die tijdens de show in het Noord-Brabantse stadje het podium opklommen en commentaar riepen.

De groep, bestaande uit drie vrouwen van ongeveer 65, 55 en 25 jaar oud, en een jonge man, beschuldigde de 74-jarige naar verluidt van terrorisme en moord. Haar kinderen en kleinkinderen wonen in Israël en één kleinzoon is momenteel lid van de IDF.

Kuhr treedt dinsdag op in Stadskanaal en de plaatselijke schouwburg zegt al meerdere “onaangename” telefoontjes te hebben gehad, meldt het AD. De gemeente zegt op de hoogte te zijn van de situatie.

Kuhr heeft inmiddels een formele klacht ingediend bij de politie over bedreigend gedrag, laster en smaad. Twee van de activisten zijn al door de politie ondervraagd, meldt het AD maandag.

Campagnegroep Palestine Action NL zei op sociale media dat Kuhr, die joods is, het doelwit was omdat ze publiekelijk had gezegd dat ze de Israëlische actie in Gaza steunde.

Minister van Justitie Dilan Yeilgöz veroordeelde het protest als “anti-Joods en antisemitisch”. “Dit heeft niets te maken met pro-Palestina zijn”, zei ze. “Het is anti-Joods. Laten we dit benoemen en behandelen voor wat het is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *