Press ESC to close

Familiestichting financiert renovatie museum Rotterdam


De rijke Rotterdamse familie Van der Vorm steekt 80 miljoen euro in de renovatie van het stadsmuseum Boijmans Van Beuningen.

Familiestichting Droom en Daad (droom en daad) ging akkoord met de investering nadat ook het gemeentebestuur had toegezegd haar bijdrage aan de wederopbouwplannen te verhogen. Het project kost € 136 miljoen, bovenop het eerdere budget van € 223 miljoen.

Het museum is sinds 2019 gesloten nadat het als brandgevaarlijk werd bestempeld en vol asbest bleek te zitten. Het is de bedoeling dat het in 2030 weer opengaat. In plaats daarvan is het depot van het museum momenteel open voor het publiek.

Vorig jaar haalde de stichting de krantenkoppen toen zij de stad een vier meter hoog standbeeld schonk van een zwarte vrouw, gekleed in joggingbroek en sportschoenen, die nu uitkijkt over het drukke Stationsplein in Rotterdam.

En eerder dit jaar bleek dat andere familiestichtingen jaarlijks de schulden van duizend Rotterdamse gezinnen met een laag inkomen moeten afbetalen.

De familie Van der Vorm, die haar rijkdom oorspronkelijk haalde uit de scheepvaart en het cruise-imperium Holland America Line, zou volgens zakenblad Quote 9 miljard euro waard zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *