Press ESC to close

Kan jouw auto een ster worden voor een Amsterdamse theatergroep?


Heeft u een oude klopper die de ruimte in uw carport verstopt en die u graag uit uw haar wilt halen?

U kunt het opsturen naar de dichtstbijzijnde sloopwerf of u kunt het doneren aan De Warme Winkel, een theatergroep uit Amsterdam. Momenteel zijn ze op zoek naar maar liefst 35 oude auto’s om deze zomer ‘op te offeren’ in het Amsterdamse Bostheater, een openluchttheater in het doorgaans serene Amsterdamse Bos.

De auto’s zullen tijdens de oorlog worden vernietigd Het Zomeraanbodeen productie geïnspireerd door Het lenteritueel, het ballet geschreven door de Russische componist Igor Stravinsky. In ruil voor het toestaan ​​dat hun voertuig de hoofdrol speelt voor maximaal 1.400 toeschouwers, krijgen donateurs 20 gratis kaartjes voor de ‘laatste rit’, samen met andere voordelen.

Marketingmanager Lisa Groot zegt tot nu toe negentien donaties te hebben ontvangen, maar was terughoudend toen haar werd gevraagd hoe deze oude citroenen precies tot theatrale limonade zullen worden verwerkt.

“Ik kan natuurlijk niet onthullen hoe de auto’s zullen worden opgeofferd”, vertelde ze aan Dutch News. “De ceremonie is het hart van de voorstelling. Er blijft in ieder geval niets of in ieder geval niet veel over.”

Traditionele producties van Het lenteritueel bevatten het geënsceneerde offer van een jong meisje tijdens een heidense ceremonie in de tweede helft. De ‘uitverkorene’ doet meestal alsof ze zichzelf dood danst voor een groep wijzen. Of de auto’s wel of niet aan het dansen worden gebracht tijdens Het Zomeraanbod is een ander detail dat geheim wordt gehouden.

Hoewel Groot weinig onthulde over de logistiek van de productie, maakte ze duidelijk dat de groep alle noodzakelijke voorschriften zal volgen.

“Wij houden ons aan alle regels terwijl we in het Amsterdamse Bostheater zijn”, zegt ze. “Elke zomer zijn er optredens en concerten en veel ervan worden landelijk en regionaal ondersteund door de overheid.”

Het thema van Het Zomeraanbod is op zijn minst een hot topic. De gevolgen van de klimaatverandering zijn de afgelopen jaren steeds duidelijker geworden en de autocultuur krijgt nog steeds een groot deel van de schuld. De Warme Winkel zei op hun website dat ze deze voertuigen niet haten en juist dol zijn op de persoonlijke vrijheid die ze bieden.

Offer

“We weten dat het opofferen van één auto de wereld niet zal redden, maar voor ons is het het ultieme gebaar”, aldus een verklaring op de site. “Een offer is alleen succesvol als je iets opoffert waar je van houdt. De auto is het symbool van de uitputting van de aarde door het gebruik en de verbranding van grondstoffen. Dus offeren we iedere avond een auto op voor 35 optredens.”

Kaartjes voor Het Zomeraanbod kon snel gaan. De Drie Musketiers, nog een productie van de groep, brak in 2019 bezoekersrecords in het theater en toerde later door Nederland en België. Peepshow Palace, een ‘Coronaproof’ theater dat ze tijdens de lockdowns in Amsterdam bouwden, haalde ook de krantenkoppen en organiseerde tijdens de pandemie 120 optredens en concerten.

Tickets gaan in de verkoop voor Het Zomeraanbod op 8 april en de voorstellingen vinden plaats tussen 25 juni en 10 augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *