Press ESC to close

Youp van ’t Hek neemt afscheid na een lange carrière in het Nederlandse cabaret


Nederlandse cabaretier Youp van ‘T Hek heeft beëindigde zijn carrière met een optreden in een bomvolle Carré-theater in Amsterdam, waarin hij naar eigen zeggen het besluit had genomen “vol controle over zijn vermogens” en zoer staat immers een datum op een pakje milk”.

De 70-jarige laatste show was zijn 276e solo-optreden. Tijdens zijn carrière heeft hij er 28 samengesteld verschillend shows, waaronder 10 NieuwjaarconferentieS”, een traditioneel onderdeel van de 31 december-vieringen in Nederland.

Hij begon zijn afscheidstournee, getiteldDe laatste rondein oktober 2021, maar coronamaatregelen leidden tot enkele shows wezen geannuleerd En Hij kon het niet eindigt zoals gepland op zijn verjaardag op 28 februari.

Van ‘T Hek wordt beschouwd als een van de laatsten van de oude garde Nederlandse cabaretiers – een mix van komedie, zang En theater dat commentaar geeft op de toestand van de wereld, vaak door één lang verhaal te vertellen met talloze kanttekeningen.

In 2020 zijn bekende liedje over een jongen wiens konijn als huisdier wordt gehouden wordt geserveerd voor het kerstdiner was bedekt van de Amerikaanse zanger Todd Rundgren.

Van ‘T Hek schreef Flappie 40 jaar geleden voor hem van zus cabaretgroep en ging door met opnemen het in de zijne eigen cabaretvoorstelling toen het een enorm en blijvend succes.Sindsdien heeft het de radio niet meer verlatene‘, vertelde de komiek aan de Volkskrant.

Nederlands nieuws gebracht vertaalde versies van Van ‘T Heck’s kolommen voor de Volkskrant in 2012.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *