Press ESC to close

Aboutaleb: vuurwerk in ‘intieme ruimtes’ bekerfinale binnengesmokkeld


Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft gezegd dat het uitbannen van vuurpijlen uit voetbalwedstrijden een vrijwel onmogelijke opgave is, omdat fans de explosieven in “intieme delen” van hun lichaam het stadion binnen smokkelden.

De bekerfinale van zondag werd tweemaal opgeschort nadat fans van de twee clubs, Feyenoord en NEC Nijmegen, vuurwerk en vuurpijlen afstaken in het Rotterdamse stadion De Kuip.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük riep de spelers na 13 minuten van het veld nadat dikke rookwolken vanaf de tribunes over het veld stroomden, terwijl de spelers in de tweede helft twintig minuten in de kleedkamer doorbrachten nadat een spandoek in brand was gestoken achter een van de spelers. doelen.

Aboutaleb smeekte de fans om te stoppen met het meenemen van vuurpijlen naar wedstrijden, maar gaf toe dat hij in de praktijk weinig kon doen om ze tegen te houden.

“Mij werd verteld dat de toiletten achter de tribunes vol lagen met condooms waarin ze de vuurpijlen stopten zodat ze deze op intieme plekken konden verstoppen”, zei de burgemeester, eraan toevoegend dat zowel mannen als vrouwen de techniek gebruikten.

Het zoeken naar gaatjes bij voetbalwedstrijden zou ongepast zijn en de privacy van fans schenden, zei Aboutaleb, terwijl “Chinese” methoden zoals het gebruik van röntgenapparatuur “voor mij te ver gaan”.

De voetbalbond KNVB zei geen commentaar te willen geven op “speculaties over hoe vuurwerk het stadion binnen kon komen”, maar gaf toe dat dit beperkt werd door privacyregels.

“We mogen geen intieme delen fouilleren”, zegt een woordvoerder. “Het lijkt erop dat supporters inventief zijn en in het verleden allerlei manieren hebben gevonden om vuurwerk de stadions binnen te smokkelen.”

Feyenoord won de wedstrijd met 1-0 en claimde voor de 14e keer de Nederlandse beker, terwijl NEC Nijmegen wacht op een eerste overwinning nadat ze voor de vijfde keer de tweede medaille pakten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *