Press ESC to close

Ackermann, Van der Merwe niet beschikbaar voor Nederlands cricketelftal


Scott Edwards zal een ervaren Nederlandse selectie van 15 man leiden tijdens de komende T20 World Cup heren in West-Indië en de VS.

De ploeg lijkt grotendeels op de ploeg die in oktober vorig jaar naar India reisde voor het 50-over WK, met de opvallende weglatingen van slagman Colin Ackermann en allrounder Roelof van der Merwe, vanwege hun cricketverplichtingen in de provincie.

Daniel Doram, de in St. Maarten geboren linksarmspinner die tien jaar geleden als 15-jarige vijf wickets pakte tijdens zijn eersteklasdebuut voor de Nederlanders, heeft zijn eerste T20I-oproep gekregen nadat Van der Merwe ervoor had gekozen zijn contract bij Somerset na te komen. Doram’s ervaring met spelen in het Caribisch gebied voor de Benedenwindse Eilanden zal bijzonder nuttig zijn.

Voorburgse naad Vivian Kingma is ook opgenomen naast de Nieuw-Zeelandse linksarmspinner Tim Pringle, zoon van voormalig Kiwi-cricketspeler Chris Pringle.

De afdeling bowling zal wederom onder leiding staan ​​van Logan van Beek naast linksarmer Fred Klaassen, Paul van Meekeren, Kingma en allrounder Bas de Leede.

Off-spinner Aryan Dutt, een van de opvallende spelers tijdens de 50-over World Cup, zal een drieledige spin-aanval vormen met Pringle en Doram, hoewel zijn kansen beperkt zouden kunnen zijn als aanvoerder Edwards zich wendde tot de parttimers Sybrand Engelbrecht en Max O’Dowd.

Snelle bowler Kyle Klein, die in een schitterende vorm verkeert in de Pro-Series voor heren en 14 wickets oppikt van 4,67 runs per stuk, had de pech dat hij niet in de hoofdmacht terechtkwam, hoewel hij was opgenomen als de enige reizende reserve.

De line-up voor slagmensen blijft bepaald met het explosieve openingspaar Michael Levitt en O’Dowd, waarbij Engelbrecht waarschijnlijk op nummer 3 zal slaan, gevolgd door Edwards en De Leede. Teja Nidamanuru, die de vorige editie in Australië een ongebruikt lid van de ploeg was, is naast Van Beek de aangewezen finisher.

“We zijn erin geslaagd een uitgebalanceerd team te selecteren waarvan we er zeker van zijn dat het zal kunnen presteren onder de omstandigheden tegen de tegenstand waarmee we in de VS en West-Indië te maken krijgen”, aldus hoofdcoach Ryan Cook.

“Alle spelers hebben goed getraind en zijn betrokken geweest bij de recente ProSeries, met een aantal spannende optredens die de groeiende diepgang en kwaliteit van de Nederlandse cricket laten zien. We zijn erin geslaagd om bewonderenswaardig te presteren tijdens de laatste twee World Cups waaraan we hebben deelgenomen en zullen vastbesloten zijn om de uitdagingen aan te gaan waarmee we in de toekomst worden geconfronteerd om de volgende ronde van het toernooi te bereiken.”

Coaches

Dutch News heeft begrepen dat de KNCB, de Nederlandse Cricket Board, Russell Domingo, de voormalige hoofdcoach van Bangladesh en Zuid-Afrika, op een rij zet als een van de assistent-coaches ter vervanging van de vertrekkende Gary Kirsten, die met de Nederlanders naar de vorige twee WK’s reisde maar is nu benoemd tot de limited-overs-hoofdtrainer van Pakistan.

De selectie voor de komende T20I tri-series, waarbij Schotland en Ierland betrokken zijn, die in Voorburg CC plaatsvinden, zal grotendeels vergelijkbaar zijn, afhankelijk van de beschikbaarheid van Bas de Leede en Fred Klaassen vanwege hun provinciale verplichtingen. Kyle Klein zal de vacante plek innemen als een van de spelers niet beschikbaar is voor de serie.

Nepal

Nederland is opgenomen in Groep D en begint op 4 juni in Dallas de campagne tegen Nepal voordat het in New York de strijd aangaat met Zuid-Afrika. De ploeg verhuist vervolgens naar het Caribisch gebied voor hun volgende twee wedstrijden tegen Bangladesh en Sri Lanka in Saint Vincent en de Grenadines en Saint Lucia.

De ploeg vertrekt op 25 mei naar de VS om opwarmwedstrijden te spelen tegen Sri Lanka in Florida en Canada in Dallas.

Selectie: Scott Edwards (aanvoerder), Max O’Dowd, Vikramjit Singh, Michael Levitt, Wesley Barresi, Sybrand Engelbrecht, Teja Nidamanuru, Bas de Leede, Logan van Beek, Tim Pringle, Aryan Dutt, Daniel Doram, Fred Klaassen, Paul van Meekeren, Vivian Kingma.

Reizend reservaat: Kyle Klein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *