Press ESC to close

Ajax 0-3 Chelsea: reuzenkillers krijgen les in meedogenloosheid


Ajax liet zichzelf een berg te beklimmen in de Champions League na een 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd van de kwartfinale tegen Chelsea.

Aangemoedigd door een recordaantal van 35.991 toeschouwers in de Johan Cruijff Arena begon de thuisploeg voortvarend en nam bijna een voorsprong van zes minuten toen het schot van Romée Leuchter terugkwam van de paal.

Maar de Engelse koploper nam al snel het heft in handen en kwam in de 19e minuut op voorsprong toen Lauren James van een moment van verwarring profiteerde door de bal om Regina van Eijk heen in het lege net te sturen.

De Duitse middenvelder Sjoeke Nüsken scoorde vlak voor rust een seconde en scoorde in de tweede helft een kopbal, waardoor de terugwedstrijd op Stamford Bridge een formaliteit werd.

Ajax bereikte de knock-outfase met thuiszeges op topdames Paris Saint-Germain en Bayern München in de groepsfase, maar had geen antwoord op de aanvalskracht van Chelsea.

Coach Suzanne Bakker gaf toe dat haar ploeg, die hun geschorste aanvoerder Sherida Spitse miste, een lesje had gekregen in klinische afwerking.

‘Ik denk dat we de eerste kans hadden toen de bal van de paal kwam’, zei ze. “Ze hebben hun kansen omgezet. Ze waren meedogenloos.

“Ze hebben op elke positie topspelers. Ze zijn fysiek sterk en spelen in een hoog tempo. Maar ik ben enorm trots op wat we vandaag hebben bereikt.”

Spitse, die meer dan 200 internationale interlands op haar naam heeft staan ​​voor het damesteam, komt terug voor de tweede etappe en voegt haar ervaring toe aan een team met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar. Maar de 16-jarige prospect Lily Johannes zal na het ophalen ontbreken. een gele kaart in de tweede helft.

“Op Stamford Bridge willen we laten zien wie we zijn”, aldus Bakker, die aan het einde van het seizoen Ajax verlaat. “Natuurlijk is 3-0 een groot gat, maar we willen de wedstrijd winnen en er een geweldige avond van maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *