Press ESC to close

Cricket: Klaassen en Doram uitgesloten omdat blessures de Nederlandse hoop deden wankelen


Linkersnelle Fred Klaassen en linkerarmspinner Daniel Doram, die eerder zijn T20I-debuut maakte in de tri-series tussen Schotland en Ierland, zijn vanwege blessures uitgesloten van de Nederlandse T20 Wereldbekerselectie.

De klachten van Klaassen door zijn eerdere stressfractuur van de onderrug laaiden weer op, terwijl Doram zondag tijdens de wedstrijd tegen Ierland zijn hand brak.

“Doram had de pech om in het veld te duiken, [when] zijn vinger kwam vast te zitten in het gras, het was een bizar, ongelukkig incident”, vertelde Ryan van Niekerk, een van de assistent-coaches van Nederland, na de wedstrijd aan Dutch News.

De snelle bowler Kyle Klein, die aanvankelijk zou reizen als de enige reservespeler, en de beendraaiende allrounder Saqib Zulfiqar zijn opgenomen in de selectie van 15 man.

Dutch News heeft vernomen dat Ryan Klein, de oudere broer van Kyle, stand-by staat als reserve.

“Onze Nederlandse groep heeft het afgelopen jaar geen Klaassen gehad, dus qua prestaties op het veld is de groep die we het afgelopen jaar hebben opgebouwd ongelooflijk, gezien de hoeveelheid talent en jongens die door het systeem komen. We zijn echt trots op hoe dat is gegroeid.

“Een ervaren speler als Fred en wat hij meebrengt, niet alleen naar de bowlinggroep maar zelfs naar het teamaspect, is enorm voor ons – iets waarvan we, door de nieuwe jongens binnen te halen, geloven dat iedereen die we kiezen zich daadwerkelijk op zijn gemak voelt in de teamruimte en ook waar we voor staan ​​en integreren in onze ruimte.”

Geen van de twee geblesseerde spelers kwam gisteren op het veld tijdens de 71-run pak slaag tegen Schotland.

Munsey’s 72 zorgt voor Nederlands verlies

De Schotse opener George Munsey, die in zijn eerste game van de serie speelde, sloeg een snelle 44-ball 72, met vier vieren en zes zessen, waarmee de Nederlandse 159 hun tweede overwinning behaalde.

Na hun pittige achtervolging tegen Ierland, nadat ze eerder deze week met één punt waren gedaald, zakten de Nederlanders naar 87 all-out met 31 ongebruikte ballen, een verbluffende ommekeer vanuit een comfortabele positie van 61-3.

Munsey’s innings, die profiteerden van te veel volle ballen van Klein (1-43) en Bas de Leede (1-40), hadden gemakkelijk kunnen worden afgebroken in de vijfde over toen hij op 5 van de 10 ballen stond als Michael Levitt geen bal had laten vallen. eenvoudige vangst halverwege. Slechts drie ballen eerder had hij een duikvangst genomen om Ollie Hairs te verslaan.

Logan van Beek zette zijn goede vorm met de bal voort met cijfers van 3-13 over zijn vier overs.

Verre van vloeiend

De slagbeurt zag er verre van vloeiend uit toen Schotse bowlers hun uiterste best deden om vanaf de eerste over de druk op te zetten. Een topklasse bestaande uit Levitt, Vikramjit Singh (in de plaats van Max O’Dowd) en Sybrand Engelbrecht scoorden samen slechts zes runs.

Behoudens De Leede en Scott Edwards, die weerstand boden met een stand van 42 punten, was er elders weinig steun, met maar liefst acht slagmensen die scores van één cijfer behaalden. Linkerarmspinner Mark Watt veegde de staart op, waardoor de laatste vier wickets vielen, drie daarvan in de ruimte van vier ballen.

“Een dag als vandaag is frustrerend. Het idee is om langer beter te zijn in alle facetten van het spel”, aldus Van Niekerk.

“Als je naar zo’n optreden kijkt, vertegenwoordigt het niet noodzakelijkerwijs wat we hebben gedaan en nog steeds doen op cricketgebied, het is een beetje een uitbijter. Over het algemeen was onze voorbereiding fantastisch, het team bevond zich in een hele goede ruimte. We zullen uiteraard proberen niet te diep in de prestaties te duiken, gezien hoe we in de laatste twee wedstrijden hebben gespeeld.”

De Nederlanders keren vrijdag (11.00 uur CEST) terug om het op te nemen tegen Ierland in de laatste wedstrijd van de tri-series, een dag voor hun vertrek naar Florida voor de T20 World Cup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *