Press ESC to close

Cricket: Nederland verliest laatste bal-thriller van Ierland


Korte scores: Ierland 150-8 (Adair 49, Tucker 40, Pringle 3-32) versloeg Nederland met 149-8 (Pringle 35*, O’Dowd 33, Hand 3-18) met één punt.

Tim Pringle stal zondag bijna de overwinning van Ierland in Voorburg, maar Mark Adair verdedigde met succes twintig van de laatste over en drie van de laatste bal, om de tri-series-campagne van Ierland af te trappen met een dramatische overwinning van één punt.

Adair had zijn ploeg eerder naar een verdedigbare 150-8 geholpen vanuit de diepte van 83-6 met een snel vuur 49, met steun van Gareth Delany (19), wat het verschil tussen de partijen bleek te zijn.

De Nederlanders leken op weg naar hun tweede overwinning in evenveel dagen halverwege hun achtervolging, waarbij ze 82 van de 60 nodig hadden met acht wickets in de hand, maar een mini-instorting in gang gezet door Fionn Hand (3-18) en Curtis Campher (2-33) ontspoorde de achtervolging.

Pringle, die zijn eerste internationale wedstrijd in meer dan 18 maanden speelde, behaalde bijna een onwaarschijnlijke overwinning met een 13-ball 35, maar kon slechts één honkslag van de laatste bal maken in een zenuwslopende finish.

Eerder op de dag profiteerden de Nederlanders van hun beslissing om als eerste te bowlen toen de dubbele strikes van Daniel Doram in de powerplay Ierland terugbrachten naar 32-3. Lorcan Tucker hield de innings bij elkaar met een 40-run knock, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg naar een precaire 83-6 afgleed.

Afgezien van Adair’s vermakelijke 24-ball 49, met zeven vieren en twee zessen, had het voor de bezoekers nog veel erger kunnen aflopen.

Als reactie hierop legden de tweelingjaren ’30 van Max O’Dowd en Bas de Leede het platform om op te trappen, maar net toen de situatie een intentie-injectie vereiste, verloor de Nederlander vier wickets voor zeven runs, een ineenstorting veroorzaakt door de Leede die naar een wijd slag sloeg. levering.

Omdat hij 38 van de laatste twee overs nodig had, schakelde Pringle natuurlijk een versnelling hoger: Barry McCarthy nam 18 runs in de voorlaatste over voordat hij in de laatste twee zessen van Adair pakte, om vervolgens een pinpoint yorker uit de laatste bal te jammen.

De Nederlanders misten een kans, omdat ze geen middle-overs acceleratie hadden, maar zullen bemoedigd worden door de terugkeer van Pringle. De uit Nieuw-Zeeland afkomstige linksarmspinner liep een breuk op en werd verder gehinderd door problemen voorafgaand aan het WK 50-over vorig jaar, toen men hoopte dat hij ooit als reizende reserve bij de ploeg zou komen.

De opname van Pringle in de plaats van off-spinner Aryan Dutt op zondag, en dus de noodzaak om twee linkshandige spinners te spelen, was te wijten aan een gebrek aan linkshandigen in de slagvolgorde van Ierland.

Zijn 3-32 eerder met de bal was des te opmerkelijker omdat hij ook de finale overgooide en uiteindelijk 11 runs tegen kreeg voor twee wickets. Later tijdens de achtervolging speelde hij de rol van Roelof van der Merwe tot in de perfectie, waarmee hij zijn kwaliteiten met de knuppel versterkte.

Omdat hij en Doram vijf wickets delen, kunnen de Nederlanders vertrouwen op een batterij spin-bowlers die zeer geschikt zijn voor match-ups.

Ierland komt maandag weer in actie tegen Schotland, terwijl Nederland zich zal hergroeperen en woensdag op zoek gaat naar hun tweede overwinning tegen de Schotten. De toegang tot de wedstrijden in Voorburg is gratis en alle wedstrijden worden live gestreamd op het YouTube-kanaal van het European Cricket Network.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *