Press ESC to close

Cricket: Nederlandse bowlers, Vikramjit leiden de nederlaag van Schotland


Korte scores: Nederland 167-8 (Levitt 43, Singh 39, Main 2-26) versloeg Schotland met 126-10 in 18,1 overs (Cross 49, Kingma 4-21) met 41 runs.

Nederland begon de thuiszomer in stijl door de tri-series-opener tegen Schotland met 41 runs te verslaan in Voorburg in Den Haag.

Michael Levitt zette zijn goede vorm voort met de knuppel (43 uit 31 ballen) voordat belangrijke bijdragen en beste prestaties uit zijn carrière van Vikramjit Singh (39) en thuisheld Vivian Kingma (4-21) een veelomvattende, zij het soms, een slordige overwinning om een ​​boven par 167 te verdedigen.

Eerder op de dag, nadat Schotland bij de toss hem had gevraagd te slaan, scoorde Levitt de hoogste score met een vermakelijke 43 en speelde hij ook in een openingspartnerschap van 68 punten met Max O’Dowd, wiens onrustige verblijf aan de plooi een punt opleverde. a-ball 30 met twee uitstel.

De Schotse bowlers domineerden de middelste overs door hun tempo en lengtes te mixen en deden er goed aan om na de powerplay slechts twee grenzen tegen te staan ​​in een periode van acht overs. Scott Edwards promoveerde zichzelf naar nummer 3, ondanks dat hij daar slechts twee keer sloeg in zijn 57 T20I’s tot nu toe, maar de zet mislukte met een 15-ball 13 die een over uitholde na het ontslag van O’Dowd.

Singh worstelde vervolgens het momentum terug met een snel vuur 39, een klop doorspekt met drie vieren en evenveel zessen, waarbij hij een slog sweep en een lofted six over cover van de linkerarmspinner Mark Watt haalde voordat hij op stijlvolle wijze de snelle bowler Chris Sole van zijn pads gooide. .

Aangewezen finisher Teja Nidamanuru’s zessen in de death overs hielpen de Nederlanders vervolgens naar 167-8, Voorburgs hoogste T20I-totaal.

Een Schotse topklasse zonder George Munsey had het moeilijk en eindigde de powerplay op 34-3 toen Kingma en Logan van Beek (3-18) hun nieuwe bal-ellende blootlegden.

Kapitein Richie Berrington en zijn plaatsvervanger Matt Cross dreigden met een korte comeback met een partnerschap van 66 runs, maar het ontslag van eerstgenoemde veroorzaakte een ineenstorting waardoor de bezoekers hun laatste zeven wickets voor 44 runs verloren.

Linksarmspinner Daniel Doram, uitgekozen vóór Tim Pringle voor zijn debuut, claimde de geprijsde hoofdhuid van Berrington om het spel open te breken voordat hij Chris Greaves verwijderde. Voor de goede orde stopte hij vervolgens een skiër in de zak om Michael Leask uit te schakelen en het resultaat buiten twijfel te stellen.

Er is zelden een slecht moment om je beste rendement uit je carrière te behalen, maar nu er een evenement met grote prijzen op komst is, hebben Singh en Kingma een verstandige keuze gemaakt.

Wereldbeker

Singh zou alsnog als reserveslagman naar het WK T20 kunnen gaan, gezien de vorm van Sybrand Engelbrecht in Nepal, waar hij 172 runs verzamelde in zijn vier reizen naar de plooi, maar de prestatie van zaterdag brengt hem in de mix met nog minstens drie wedstrijden. komen.

Kingma’s situatie is vergelijkbaar, hoewel hij een langere run in Nepal had en consistente bowlingcijfers om dichter bij een plek in de basiself te komen. Zelfs in een hoog scorende serie twee maanden geleden koos Kingma zes wickets met een geweldige economie van slechts 5,63, waarbij hij zijn cutters en langzamere ballen tot in de perfectie uitvoerde. De show van zaterdag was niet anders.

Oranje komt zondag weer in actie om het in Voorburg op te nemen tegen Ierland. De toegang tot de wedstrijden is gratis en alle wedstrijden worden live gestreamd op het YouTube-kanaal van het European Cricket Network.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *