Press ESC to close

Cricket: NL ontvangt Schotland en Ierland voor de T20I tri-series


Malhar Hathi

Nederland zal van 18 tot en met 24 mei gastheer zijn van Schotland en Ierland voor een cricket T20I driehoekige serie, voorafgaand aan de ICC Heren T20 Wereldbeker in juni.

In de serie, die geheel op het VRA Grond in Amstelveen wordt gespeeld, spelen de drie teams twee keer tegen elkaar in een round-robin-formaat.

Terwijl Ierland aan de serie deelneemt na een T20I-serie van drie wedstrijden tegen Pakistan, zal de tri-serie een cruciale voorbereiding bieden voor Schotland en Nederland voorafgaand aan het mondiale evenement met 20 teams dat wordt georganiseerd door de VS en West-Indië. .

De Nederlanders waren klaar voor een meer competitieve aanloop naar het WK, maar kregen te maken met annuleringen nadat de Pakistan Cricket Board (PCB) zich in mei terugtrok uit een geplande T20I-tour van drie wedstrijden vanwege bezorgdheid over de werkdruk van de spelers.

Oeganda, dat klaar is voor hun eerste WK-optreden voor senioren, stond op het punt om deze maand een vierzijdige reeks te organiseren met Nederland, Oman en Namibië, maar de gesprekken mislukten omdat ze er niet in slaagden voldoende sponsors binnen te halen.

Op het WK speelde Nederland samen met Bangladesh, Nepal, Zuid-Afrika en Sri Lanka in Groep D; Ierland is in Groep A ingedeeld naast India, Canada, de VS en Pakistan; en Schotland in Groep B naast Engeland, Namibië, Oman en Australië.

Roland Lefebvre, de high performance manager van de Nederlandse cricketbond KNCB, zei: “We zijn verheugd om deze Tri-Series te mogen organiseren als onderdeel van onze voorbereiding op de T20 World Cup die in juni in Amerika en West-Indië wordt gespeeld.

“Twintig teams zullen deelnemen aan het evenement van dit jaar, wat dit WK tot een echt mondiaal evenement maakt, met meer dan een miljard tv-kijkers wereldwijd. Het Nederlandse team zal ernaar streven het succes dat ze in 2022 in Australië hadden te evenaren.”

Alle wedstrijden worden live gestreamd door het European Cricket Network (ECN) op YouTube.

Tri-Series armatuur:

Dag Datum Overeenkomst Begin
Zaterdag 18-05-24 Nederland versus Schotland 17.00 uur
Zondag 19-05-24 Ierland versus Nederland 16.00 uur
Maandag 20-05-24 Ierland versus Schotland 17.00 uur
Woensdag 22-05-24 Schotland versus Nederland 17.00 uur
Donderdag 23-05-24 Ierland versus Schotland 11.00 uur
Vrijdag 24-05-24 Ierland versus Nederland 11.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *