Press ESC to close

Femke Bol pakt goud op de Europese horden en prolongeert de titel


Een dominante Femke Bol kwam dinsdagavond op haar gemak thuis om haar Europese titel op de 400 meter horden te prolongeren op de Europese kampioenschappen in Rome.

De 24-jarige legde de afstand af in 52,49 seconden en pakte daarmee de tweede Nederlandse gouden medaille van het toernooi. Eerder pakte Jessica Schilder de eerste plaats bij het kogelstoten.

De zilveren medaille ging naar Louise Maraval uit Frankrijk, terwijl Cathelijn Peeters het brons pakte – haar eerste medaille op een groot internationaal evenement.

Eerder in het toernooi won Liemarvin Bonevacia brons op de 400 meter bij de heren, terwijl Lieke Klaver brons pakte op de dameswedstrijd.

Jorinde van Klinken won zilver op zowel het schot als het discuswerpen en het Nederlandse team, waaronder Bol, Klaver en Bonevacia, won brons op de gemengde 4×400 estafette.

Woensdag is de slotdag van de kampioenschappen, waarbij de Nederlandse vrouwen hopen op nog een medaille op de 4×400 meter. Het Nederlandse herenteam wist zich niet te plaatsen voor de finale en zal nu niet meer deelnemen aan de Olympische Spelen in Parijs later deze zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *