Press ESC to close

Feyenoord-coach Arne Slot komt naar voren als favoriet voor de baan bij Liverpool


Feyenoord-coach Arne Slot ontpopt zich als koploper om de functie van manager van de Engelse Premier League-club Liverpool over te nemen als Jürgen Klopp aan het einde van het seizoen vertrekt.

De vijfvoudig Europees kampioen zou de afgelopen dagen hun jacht op Slot hebben opgevoerd, geholpen door hun goede relaties met zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta, die ook tientallen Engelse spelers vertegenwoordigt.

De 45-jarige Slot heeft een sterke impact gehad bij Feyenoord sinds hij in 2021 overkwam van AZ Alkmaar, in 2023 een einde maakte aan een zes jaar durende landstiteldroogte en de finale van de UEFA Conference League bereikte. Zondag versloeg de Rotterdamse club NEC Nijmegen met 1-0 en won daarmee voor de 14e keer de beker.

Hij heeft ook indruk gemaakt met de aanvallende speelstijl van zijn team, het hoge fitnessniveau en de nauwgezette benadering van coaching en wedstrijdvoorbereiding.

Zijn succes is een welkome opsteker geweest voor een club die wordt gehinderd door financiële problemen die Slot hebben gedwongen de boeken op de transfermarkt in evenwicht te brengen. Na de Conference League-finale in 2021 moest hij de ploeg opnieuw opbouwen nadat negen spelers waren verkocht.

De coach zelf heeft nog weinig prijsgegeven over zijn toekomstplannen, maar zei vorige week wel dat hij “met de juiste club zou praten als die zich voordoet.” Hij heeft de kaarten dicht bij zijn borst gehouden na de ervaring dat hij in december 2020 door AZ werd ontslagen, toen ze hoorden dat hij in vergevorderde gesprekken was om Dick Advocaat op te volgen.

Feyenoord heeft de reguliere persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd voor de competitiewedstrijd van donderdagavond tegen Go Ahead Eagles geannuleerd, hoewel de club volhoudt dat de beslissing vóór de bekerfinale is genomen.

Contract verlenging

Ook algemeen directeur Dennis Kroese zei dat het geen verrassing was dat Slot belangstelling trok. “Hij heeft goede stappen gemaakt en Feyenoord echte allure gegeven. Maar we hebben onlangs zijn contract verlengd en zullen hem niet zomaar laten gaan.”

Vorig seizoen wist Feyenoord een aanpak van een andere Engelse club, Tottenham, af te weren, nadat hij naar verluidt zeven miljoen euro schadevergoeding had geëist. Slot zei destijds dat hij een overstap naar de Premier League als de “normale volgende stap” in zijn carrière zag.

De club verlengde ook zijn contract tot 2026 zonder ontsnappingsclausule, waardoor ze hun prijs voor de felbegeerde coach konden noemen. Transferspecialist Ben Jacobs meldde dat het basisbedrag van Feyenoord €10 miljoen bedraagt.

Liverpool zou concurrentie kunnen krijgen van andere Europese giganten zoals Barcelona en Bayern München voor de diensten van Slot, waarbij beide clubs zich willen herstellen van teleurstellende seizoenen.

Maar volgens de Nederlandse website 1908 is Slot al begonnen met huizenjacht aan de Merseyside, zodat hij zijn hele gezin uit Rotterdam kan verhuizen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *