Press ESC to close

Feyenoord wint knusse bekerfinale tweemaal gestaakt door vuurwerk


Feyenoord won een fel omstreden Nederlandse bekerfinale en sleepte voor de 14e keer de trofee in de wacht in een wedstrijd die tweemaal werd onderbroken door ongeregeldheden van het publiek.

De Braziliaanse aanvaller Igor Paixão scoorde het enige doelpunt in de 59e minuut toen hij een schot onder de uitgestrekte handschoen van Jasper Cillessen aan de voet van de linkerpaal perste.

Het doelpunt viel vier minuten nadat de spelers waren teruggekeerd van een pauze van twintig minuten, terwijl brandweerlieden een spandoek blussen dat in brand was gevlogen voor de tribune.

Ook scheidsrechter Serdar Gözübüyük moest vroeg in de eerste helft het spel kort onderbreken nadat rookwolken van vuurwerk op de tribunes over het veld stroomden.

Voor Feyenoord biedt de overwinning enige troost voor het afstaan ​​van de landstitel aan PSV Eindhoven, terwijl NEC hun niet benijdenswaardige record uitbouwde door alle vijf finales die ze bereikten te hebben verloren.

Hout opgelucht

Een opgeluchte Feyenoord-middenvelder Quinten Timber gaf toe dat de ploeg een groot deel van de wedstrijd onder druk had gestaan. “We moesten vandaag echt vechten, vooral na de rode kaart”, zei hij tegen ESPN. “We begonnen niet goed en verloren veel 50-50 uitdagingen. Het was een echte test voor ons, maar we kwamen als beste uit de bus.”

De Rotterdammers schaduwden de eerste helft in het eigen stadion De Kuip, maar NEC kwam het dichtst bij een voorsprong toen Tjaronn Cherry de bal vanuit buitenspelpositie in het net sloeg.

Paixão scoorde terwijl Feyenoord in de overhand was, nadat hij een paar minuten eerder via Timber dichtbij was gekomen. Lutsharel Geertruida leek de wedstrijd te hebben afgesloten met een tik in de 70e minuut, maar er werd geoordeeld dat hij marginaal buitenspel stond.

Twee minuten later stond de wedstrijd weer in evenwicht toen Feyenoord-speler Yankuba Minteh een tweede gele kaart kreeg vanwege een stempel op Philippe Sandler.

NEC maakte bijna gelijk toen het schot van Sylla Sow naast de linkerpaal van Timon Wellenreuther spoot, terwijl aan de andere kant Ayase Ueda een gouden kans op de tweede van Feyenoord naast zich neerlegde nadat hij op de steekbal van Timber was doorgelopen.

Roberto Gonzalez kreeg de beste kans voor NEC toen zijn ploeg in de laatste 10 minuten de druk opvoerde, maar zijn kopbal viel regelrecht in de handen van Wellenreuther.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *