Press ESC to close

Gracenote voorspelt 18 keer goud voor Nederlandse atleten op de Olympische Spelen


Nederlandse atleten kunnen dit jaar hopen op een recordaantal medailles op de Olympische Zomerspelen in Parijs, zo blijkt uit sportdatabureau Nielsen’s Gracenote.

Met nog 100 dagen te gaan voordat de Spelen beginnen, zet Gracenote Nederland op de vierde plaats in de virtuele medailleklasse, met 38 medailles in maar liefst 13 sporten, twee meer dan drie jaar geleden in Tokio.

Vorig jaar lieten het Nederlands Olympisch Comité en de sportfederatie weten de ambities voor de Spelen van Parijs te hebben afgezwakt en niet langer alleen te streven naar een plek in de medailletabel top 10.

Chef de missie Pieter van den Hoogenband vertelde in een interview aan de NOS dat de wedstrijd om de verhalen gaat, niet om de medailles. Dit, zo zei de omroeporganisatie, is een “subtiele koerswijziging” van de gouden medaille-zwemmer, die in 2000 en 2004 Olympische titels won.

Nederland streeft al dertien jaar naar een permanente top 10-plaats op de medaillelijst, onder de vlag ‘naar een winnend topsportklimaat’.

Op de laatste Olympische Spelen in Tokio eindigde Nederland op een recordbrekende zevende plaats met 10 gouden, 12 zilveren en 14 bronzen medailles.

Gracenote voorspelt deze keer 18 gouden, vijf zilveren en 15 bronzen medailles voor de Nederlandse ploeg, waarbij het aantal gouden medailles de ploeg op de vierde plaats op de medaillelijst brengt, achter de VS, China en Frankrijk.

Gracenote verwacht dat Femke Bol de titel op de 400 meter pakt, dat Harrie Lavreysen drie keer goud wint in het indoorwielrennen, de zeilploeg drie titels pakt, de roeiers vijf en dat ook de heren- en dameshockeyteams goud gaan winnen, aldus het AD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *