Press ESC to close

Ian Maatsen voegt zich bij het Nederlands elftal nadat De Jong is uitgevallen


Borussia Dortmund-verdediger Ian Maatsen is opgeroepen voor de Nederlandse selectie als last-minute vervanger voor de geblesseerde Frenkie de Jong.

Hoofdcoach Ronald Koeman bevestigde na de vriendschappelijke wedstrijd van gisteravond tegen IJsland dat De Jong niet op tijd zou herstellen van een enkelblessure om enige rol te kunnen spelen in het toernooi in Duitsland.

Maatsen was maandag op vakantie in Griekenland toen hem werd verteld terug te vliegen en zich voor te bereiden op het toernooi, minder dan een week voordat Nederland het in Hamburg in hun openingswedstrijd tegen Polen moest opnemen.

Het was een onverwachte uitstel voor de 22-jarige, die een van de vier spelers was die werd geschrapt uit Koeman’s voorlopige selectie van 30 man toen de opstelling twee weken geleden definitief werd gemaakt.

Maatsen heeft indruk gemaakt sinds hij tijdens de winterstop op huurbasis van Chelsea naar Dortmund kwam en in de Champions League-finale tegen Real Madrid speelde, waar hij met 2-0 verloor.

Hoewel zijn favoriete positie de linksback is, kan Maatsen ook op het middenveld uit de voeten, waardoor hij een potentiële vervanger is voor de afwezige De Jong.

Koeman moet ook afwachten of een andere belangrijke middenvelder, Teun Koopmeiners, slaagt voor een conditietest nadat hij een liesblessure opliep tijdens de warming-up voor de wedstrijd tegen IJsland in Rotterdam, die Oranje met 4-0 won.

De coach was pessimistisch over de kansen van de Atalanta-speler om op tijd te herstellen. “Het ziet er niet goed uit”, zei hij. ‘Maar misschien gaat het deze keer wel onze kant op. We zullen wat tests doen en dan zullen we het weten.”

Koeman noemde het een “dramatische” wending in het fortuin van de 26-jarige. “Als er iemand is die de kans verdient om te schitteren voor Oranje, dan zijn het Koopmeiners”, zei hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *