Press ESC to close

Nederland ligt vroegtijdig stil omdat de voetbalkoorts toeneemt


Met één overwinning en één gelijkspel tot nu toe heeft Oranje zich automatisch geplaatst voor de knock-outcompetitie van het EK, dankzij de overwinning van Spanje op Albanië.

Terwijl het eerste en het tweede team in elke groep van vier doorgaan, gaan ook de vier beste derde teams door, en Nederland behoort met vier punten gegarandeerd tot hun nummer.

Oranje speelt dinsdag om 18.00 uur tegen Oostenrijk en beide ploegen, maar ook Frankrijk, kunnen allemaal de poule winnen. Het vierde team, Polen, is al verzekerd van de laatste plaats.

,,Wij willen als eerste eindigen”, zei coach Ronald Koeman maandag op de persconferentie. “Dat is wat mij betreft altijd het beste, omdat je daardoor meer zelfvertrouwen krijgt door een wedstrijd te winnen.”

Als Nederland bovenaan Groep D staat, gaat het naar de rechterkant van de competitie speelschema en ontmoet de nummer twee uit groep F in de volgende ronde – en dat, met nog één wedstrijd te gaan, is momenteel Turkije.

Als ze tweede worden, staan ​​ze aan de linkerkant waar België momenteel de waarschijnlijke tegenstander is. Als ze doorkomen als een van de op de derde plaats geplaatste teams, zullen ze, wat er ook gebeurt, een groepswinnaar ontmoeten.

Ondertussen gaat Nederland dinsdag vroeg dicht, omdat mensen op tijd het werk verlaten om de wedstrijd thuis te bekijken. De ANWB autorijden organisatie verwacht dat de spits een uur eerder begint dan normaal, om 16.30 uur in plaats van 17.30 uur.

Dinsdag wordt waarschijnlijk ook een grote ‘thuiswerkdag’, zegt Edwin van Scherrenburg, van werkgevers organisatie VNO-NCW vertelde het AD. “En als je normaal later werkt en eerder naar huis wilt, kan dat meestal wel”, zegt hij.

Handel vakbondsfederatie FNV verwacht ook dat veel mensen thuis blijven, “zodat je je laptop kunt dichtklappen en de televisie aan kunt zetten zodra de opwarming begint”, zegt woordvoerder Guus Staats tegen de krant.

Voor mensen die in bars en cafés werken, wordt het echter een zware avond. De combinatie van zonneschijn en voetbal zorgt waarschijnlijk voor grote drukte en volle terrassen, of het café nu een groot scherm heeft of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *