Press ESC to close

Nederland uitgeschakeld voor WK T20, Bangladesh sluipt er doorheen


Sri Lanka 201 voor 6 (Kusal Mendis 46, Asalanka 46, van Beek 2-45) versloeg de Nederland 118 all-out in 16,4 overs (Edwards 31, Levitt 31, Alsohara 3-24, Pathirana 2-12) met 83 runs

Nederland werd officieel uitgeschakeld voor de ICC Heren T20 Wereldbeker met een verlies van 83 punten toen Sri Lanka een klinkende troostoverwinning pakte in Gros Islet in St. Lucia.

Terwijl Bangladesh en Nederland nog steeds in de race zijn voor de enige Super Eight-plek die voor het oprapen ligt, kwam het neer op de laatste twee Groep D-wedstrijden in Kingstown en Gros Islet, beide een uur uit elkaar, om te beslissen wie zich bij India, Australië en Afghanistan zou voegen. in de eerste groep.

Toen ze aan deze wedstrijd begonnen, wisten de Nederlanders dat de kansen zwaar tegen hen waren: ze moesten hopen dat Nepal Bangladesh zou omverwerpen, in wat hun eerste overwinning zou zijn geweest tegen een Test-spelend land, en zelf versloegen ze Sri Lanka met een voldoende grote voorsprong. marge om de netto run-rate van Bangladesh te herzien.

Uiteindelijk leken beide vergezocht, maar toen Nepal Bangladesh voor 106 had weggegooid en Sri Lanka op 39 voor 2 in de powerplay was geplaatst, was er een sprankje hoop.

Met kwalificatie voor de Super Eights al voorbij en met niets te verliezen, zette Sri Lanka nauwelijks een stap verkeerd en produceerde het perfecte spel dat hen was ontgaan.

De Sri Lankaanse slagmensen overwonnen de hapering van de verliezende opener Pathum Nissanka vroeg nadat ze op een slagvriendelijke worp aan slag waren gezet, en draaiden de slag consequent en zwaaiden vrij met de wind om het hoogste totaal van de zaal te behalen van 201 voor 6 en alleen de tweede. 200-plus totaal van het toernooi.

Kusal Mendis zette de toon met een 29-ball 46 en kwam naast Dhananjaya de Silva (34 uit 26) voor anker na het verlies van twee vroege wickets, maar het waren Charith Asalanka’s 46 uit 21 ballen in de middle overs die de wedstrijd voorbij de Nederlanders brachten. . Hij maakte vijf zessen voordat Angelo Mathews (30* van 15) en Wanindu Hasaranga (20* van 6) 77 van de laatste vijf overs scoorden.

De Nederlandse openers, Max O’Dowd en Michael Levitt, begonnen positief als reactie en plunderden 45 van de 26 ballen in de powerplay, anticiperend op de noodzaak om het totaal in zo weinig mogelijk overs te achtervolgen. Als Nepal in twaalf overs 107 had achtervolgd, had Nederland alleen maar een overwinning nodig gehad, waardoor de netto run-rate buiten beschouwing zou zijn gelaten.

Maar toevallig, net toen hun lot werd bezegeld in de negende over van de achtervolging toen Nepal op een nederlaag van 21 punten stuitte, begonnen de wielen los te laten toen de Nederlanders hun laatste acht wickets verloren voor 56 runs.

Kapitein Scott Edwards bood de enige weerstand met 31 van 24 ballen, ondanks de toenemende run rate na Levitt’s openingssalvo van een 23-ball 31, waarbij hij drie zessen en twee vieren sloeg.

Sri Lanka’s rechterarm-slingeraars Nuwan Alsohara en Matheesha Pathirana deelden vijf wickets met elkaar terwijl spinners Hasaranga en Maheesh Theekshana de squeeze toepasten om de middelste volgorde uit te schakelen.

Strijd

Het verlies belichaamde een campagne die werd ondersteund door slagstrijd en het onvermogen van de bowlers om de wedstrijden bij de dood af te sluiten, waarbij het veldwerk het enige positieve was over de drie facetten heen.

Afgezien van de overwinning tegen Nepal worstelden de bowlers tegen Zuid-Afrika om de wedstrijd af te sluiten door hen op 12 voor 4 aan de touwen te houden in een achtervolging van 104 en maakten ze zich schuldig aan het incasseren van 47 van de laatste vier overs tegen Bangladesh en 77 van de laatste. vijf tegen Sri Lanka eerder vandaag.

Met de knuppel had het gevoel dat de Nederlandse slagmensen ondanks een overwinning “een beetje laat waren gebleven” tegen Nepal en later afbrokkelden en vijf verloren voor 23 vanuit een sterke positie tegen Bangladesh in omstandigheden die veel beter geschikt waren om te slaan.

“We hadden goede momenten tijdens het toernooi waarin we onszelf de kans gaven om minstens drie van die wedstrijden te winnen, maar juist op die momenten was het batting, het bowlen of het fielden net iets afwijkend en tegen teams van goede kwaliteit, je gewoon Dat kan ik me niet veroorloven”, zei Edwards na de wedstrijd.

Voorrecht

Na het laten vallen van vangsten en het missen van kansen in het veld tijdens de T20I tri-series vorige maand, sprak allrounder Logan van Beek over een mentaliteitsverandering. Het resultaat? Een bijna perfect record in het veld met slechts één druppel. Maandag zorgde Sybrand Engelbrecht voor een verdere herinnering aan zijn vaardigheid en atletisch vermogen: met één hand naar de diepe midwicketgrens springen om vijf runs te redden.

“Het is altijd een enorm voorrecht en we zijn altijd erg enthousiast om hier deel van uit te maken. Maar we zijn hier niet alleen gekomen om de cijfers aan te vullen: we zijn hier echt gekomen om te concurreren, en ik geloof echt dat er genoeg talent en vaardigheden in onze kleedkamer zijn om dat te doen. [There are] We zullen hier veel van leren en hopelijk zal het ons in de toekomst goed van pas komen”, zei Engelbrecht, die ook eindigde als de leidende puntenscorer van de ploeg met 98 runs in zijn vier optredens, zei op de post- wedstrijd persconferentie.

Uiteindelijk sloop Bangladesh erdoor met zes punten in drie wedstrijden, terwijl Oranje vierde werd met slechts twee punten na hun openingszege tegen Nepal in Dallas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *