Press ESC to close

Nederlanders klaar voor Frankrijk in Leipzig, duizenden fans in de stad


Oranje treft Frankrijk vrijdag in hun tweede wedstrijd op het EK, na nipt met 1-2 te hebben gewonnen van Polen.

Coach Ronald Koeman zwijgt over zijn plannen voor het duel tot nu toe, al speculeert het AD dat hij met vier verdedigers mag beginnen. Maar de grote vraag van de dag is of de Fransman Kylian Mbappé zal verschijnen voor de wedstrijd in Leipzig nadat hij eerder in de competitie zijn neus had gebroken?

Tienduizenden Nederlandse supporters zijn voor de wedstrijd in Leipzig, maar zijn gewaarschuwd dat ze in de late namiddag voorbereid moeten zijn op slecht weer.

Lokale bareigenaren zeggen dat ze klaar zijn om de verwachte 40.000 fans aan te kunnen. “We hebben veel meer mensen in dienst”, zegt een bareigenaar tegen de NOS. “We hebben ook een buitenbar ingericht.”

Videobeelden waarop duizenden Nederlandse fans links en rechts bewegen naar de Snollebollekes-hit Links Rechts in Hamburg eerder deze week trok zoveel mondiale aandacht dat de band volgens de Telegraaf vrijdag ook in de Nederlandse fanzone in Leipzig zal verschijnen.

Intussen heeft een meerderheid van de Kamerleden de NOS opgeroepen iets te doen aan de buitensporige vergoedingen die zij in rekening brengt aan cafés en bars die de wedstrijden op grote schermen vertonen.

“De Europese kampioenschappen zijn er zodat iedereen ervan kan genieten, niet om snel geld te verdienen”, zegt VVD-Kamerlid Arend Kisteman op sociale media.

Volgens RTL wil de NOS € 3,12 per kijker zien, en dat betekent een vergoeding van € 7.800,- voor een plein met plaats voor 2.500 mensen, ook als er minder mensen komen opdagen.

De aftrap voor de wedstrijd van vrijdagavond is om 21.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *