Press ESC to close

Nederlanders vallen tegen Bangladesh op het WK cricket T20


Bangladesh 159 voor 5 (Shakib 64*, Van Meekeren 2-15, Dutt 2-17) verslaan Nederland 134 voor 8 (Engelbrecht 33, Vikramjit 26, Rishad 3-33) met 25 runs

De hoop van Nederland om door te gaan naar de volgende fase van het WK T20 kreeg een beslissende klap na een verlies van 25 punten tegen Bangladesh in Kingstown’s eerste internationale wedstrijd in bijna tien jaar.

De Nederlanders achtervolgden 160 op een vlakkere worp vergeleken met New York en Dallas en stonden comfortabel op 111 voor 3 in de 15e over, maar verloren vier wickets voor zes runs in een tijdsbestek van 16 leveringen om een ​​winnende positie te verspillen.

Het verlies brengt hun Super Eight-kwalificatie in gevaar, omdat ze zondag een grote overwinning nodig hebben in hun laatste groepswedstrijd tegen Sri Lanka en hopen dat Bangladesh verliest van Nepal.

Scott Edwards kwam in de wedstrijd met een element van het onbekende, aangezien de Arnos Vale Ground sinds september 2014 geen internationale wedstrijd of een wedstrijd in de Caribbean Premier League meer had georganiseerd. Scott Edwards won een cruciale toss en zette Bangladesh aan de slag na een regenbui van 20 minuten. vertraging.

Off-spinner Aryan Dutt, die zijn eerste wedstrijd speelde in de plaats van Teja Nidamanuru, sloeg twee keer toe in zijn eerste twee overs toen de aanvoerder van Bangladesh, Najmul Hossain Shanto, een onschadelijke bal naar de eerste slip sloeg voordat Sybrand Engelbrecht een schreeuwer vasthield, die bijna 26 meter rende en de bal een paar centimeter van de grond plukken om Litton Das af te weren.

De allrounder Shakib Al Hasan uit Bangladesh had een welkome terugkeer naar zijn vorm, nadat hij eerder twintig T20I-innings had gespeeld zonder een score van meer dan 50, waarbij hij een ongeslagen 46-ball 64 noteerde, een slag met negen grenzen.

Mahmudullah chipte met een waardevolle 21-ball 25 en Jaker Ali (14* uit 7) zorgde voor de finishing touch, waarbij Al Hasan 47 uit de laatste vier overs haalde.

Met uitzondering van Dutt (2-17), Paul van Meekeren (2-15) en Tim Pringle (1-26) hadden de Nederlandse bowlers moeite om vloeiend te spreken en zich aan te passen aan de omstandigheden, waarbij de dwarswind ook de uitdaging nog groter maakte.

Als reactie daarop kregen de Nederlandse openers Michael Levitt (18) en Max O’Dowd (12) starts, maar kwamen niet voorbij de powerplay. Vikramjit Singh sloeg drie zessen, waarbij hij de spinners vakkundig over de beenzijde veegde, maar hij was stomverbaasd toen hij probeerde de ante te verhogen.

Instorten

Engelbrecht, die in de vorige wedstrijd tegen Zuid-Afrika op een cruciale 40 kwam, scoorde het hoogst met 33 en zorgde voor een cruciale stand van 42 punten met Edwards, maar zijn ontslag – met een volle bal van beenspinner Rishad Hossain – veroorzaakte een ineenstorting die Oranje zou kunnen veroorzaken. nooit meer van herstellen.

111 voor 3 in de 15e over werd al snel 117 voor 7 in de 18e toen Hossain het spel op zijn kop zette met een uithaal van drie wickets nadat Nederland comfortabel geplaatst was en 49 runs nodig had in 32 leveringen met zeven wickets in de hand. De laatste 32 leveringen leverden in plaats daarvan slechts 23 runs op, ten koste van vijf wickets.

Dutt verzette zich kort, maar vond het moeilijk ondanks de ervaring van Mustafizur Rahman, aangezien de Nederlander uiteindelijk eindigde op 134 voor 8.

Uitdagend

“Waarschijnlijk op dat wicket en als ik het inschatte toen beide teams hadden geslagen, scoorden zij (Bangladesh) daar waarschijnlijk een paar te veel runs, een paar te veel grote overs en dit leidde tot een achtervolging die altijd een uitdaging zou blijven, vooral aan de achterkant eindigen met enkele van hun ervaren bowlers”, vertelde de Nederlandse hoofdcoach Ryan Cook op een persconferentie.

“Nadat we onszelf in een goede positie hebben geplaatst met een goede samenwerking met Scott en Sybrand en met 49 overwinningen in de laatste vijf overs, hadden we er vertrouwen in dat we die zouden kunnen achtervolgen.

“Het is duidelijk dat ik in de andere kleedkamer ben geweest toen Fizz speelde [Mustafizur Rahman] We hebben die ballen gebowld en jongens zien slingeren en missen, dus om het vanaf de andere kant te bekijken is nu een beetje moeilijker, maar de jongens zullen daar uiteraard veel ervaring van wegnemen en het is iets waar we ons op hebben voorbereid [but] konden die dag gewoon niet uitvoeren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *