Press ESC to close

Oranje gelijk tegen Frankrijk, doelpunt van Xavi Simon wordt afgekeurd


Het Nederlands voetbalelftal doorstond vrijdagavond een zware test tegen Frankrijk in hun tweede wedstrijd van het EK in Leipzig, waarbij de wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Een doelpunt in de 69e minuut van Xavi Simons werd afgekeurd door scheidsrechter Anthony Taylor, die zei dat Denzel Dumfries de Franse keeper had gehinderd. Maar de beslissing werd betwist door experts, ondanks het gebruik van de VAR.

Ook Frankrijk zat zonder sterspeler Kylian Mbappé, die met een gebroken neus de wedstrijd op de bank doorbracht.

“Ik ben teleurgesteld, maar ook trots op de manier waarop het team vandaag alles gaf, vooral de manier waarop we verdedigden en probeerden de nul te houden”, vertelde de Nederlandse aanvoerder Virgil van Dijk na de wedstrijd op de website van de UEFA.

“Natuurlijk weet je altijd dat ze met de kwaliteit die ze hebben gevaarlijke momenten kunnen creëren. Dat deden ze, maar je moet nog steeds de veerkracht hebben om door te gaan en te blijven verdedigen.

“Het is altijd ingewikkeld om tegen een team als Frankrijk te spelen”, zei coach Ronald Koeman. “We willen onze voetbalstijl spelen en gedurfd zijn, maar we kunnen de bal niet verliezen zoals vanavond. We moeten sneller zijn in onze reactie en meer kansen creëren voorin. We zijn een team dat nog moet groeien.”

Zowel Oranje als Frankrijk hebben nu vier punten uit twee wedstrijden en één voet in de knock-outcompetitie.

Oranje treft dinsdag Oostenrijk, terwijl Frankrijk het na twee nederlagen opneemt tegen Polen, dat al uitgeschakeld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *