Press ESC to close

PSV-fans verzamelen zich op het Stadhuisplein om de 25e landstitel te vieren


Ongeveer 100.000 PSV-fans verzamelden zich maandag in het centrum van Eindhoven om de eerste Eredivisie-titel van de club in zes jaar te vieren.

Fans begonnen zich al uren vóór de officiële presentatie om 19.30 uur te verzamelen op het Stadhuisplein, toen burgemeester Jeroen Dijsselbloem de spelers één voor één naar het podium leidde om te genieten van het gejuich.

Terwijl de regen begon te vallen en het plein zich vulde met de rode rook van vuurpijlen, hield aanvoerder Luuk de Jong de kampioensplaat omhoog, voordat coach Peter Bosz de microfoon pakte en We Are The Champions uitriep.

Lokale zanger Guus Meeuwis stapte vervolgens naar voren en leidde het publiek in een vertolking van zijn hitsingle “Brabant” om het feest af te ronden.

Twee uur eerder vertrok de ploeg vanuit het Philips Stadion voor een rondje door de stad achterop een dieplader, kenmerkend voor de kampioensparades van de Brabantse club.

De ploeg van Bosz stelde zondag het kampioenschap veilig met een 4-2-zege op eigen veld tegen Sparta, na slechts één keer in het hele seizoen te hebben verloren.

Het team heeft al 107 doelpunten gescoord, het derde grootste doelpunt in een Eredivisie-campagne, en kan het recordaantal punten van Ajax evenaren als het de laatste twee wedstrijden wint.

Bosz, 60, die toegaf dat hij een “aspirine” nodig had nadat hij zondag de titel had behaald, zei dat het behouden van de trofee volgend jaar een enorme uitdaging zou zijn.

‘Vergis je niet: er komen is heel moeilijk, maar er blijven is veel, veel moeilijker’, zei hij.

“Feyenoord was dit jaar beter, maar kampioen werden ze niet. Iedereen zal op ons schieten, dus we zullen nog beter moeten zijn.”Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *